Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gezocht: leden voor de nieuwe bibliotheekraad (M/V/X)

op 13 februari 19 (wo)

Ligt de Veurnse bibliotheek je na aan het hart? Heb je positieve ideeën om de werking ervan nog verder te verbeteren? Dan ben jij de geknipte persoon om in de bibliotheekraad te zetelen! Deze wordt immers opnieuw samengesteld voor de komende beleidsperiode.

De Veurnse bibliotheekraad bestaat, naast 7 afgevaardigden uit de politieke partijen, uit 7 vertegenwoordigers van de culturele strekkingen en uit 7 deskundigen. Het is hun taak om advies te geven aan het bestuur omtrent het te volgen beleid en een aantal concrete activiteiten. De bibliotheekraadsleden vergaderen hiervoor een viertal keer per jaar, op een avond, in de bibliotheek, samen met de bibliothecaris en de schepen van cultuur.

Zegt het je wat? Bezorg je kandidatuur voor maandag 25 maart aan Bibliotheek De Seylsteen, Sint-Denisplaats 16, Veurne of via bibliotheek@veurne.be. Motiveer kort door je betrokkenheid met de bibliotheek te omschrijven. Vermeld tot welke strekking je behoort (christelijk, liberaal, socialistisch, Vlaams-nationaal of neutraal/zonder strekking) of omschrijf je deskundigheid. Deskundige kun je zijn voor een bepaalde doelgroep (kinderen, jongeren, senioren, basisschool, secundair onderwijs, deelgemeenten, kansengroepen,…) of voor een bepaalde materie (nieuwe media, muziek, film, literatuur, lokale geschiedenis, marketing, ICT, …) of een combinatie hiervan.

Uit de ingediende kandidaturen duidt de gemeenteraad eind april de vertegenwoordigers van de strekkingen aan (3 neutraal/ zonder strekking, 1 christelijk, 1 liberaal, 1 Vlaams-nationaal, 1 socialistisch). Samen met de afgevaardigden uit de politieke partijen duiden zij in de eerste vergadering van de bibliotheekraad de  deskundigen aan.

Meer info nodig? Je vindt het bij bibliothecaris Karlien Brysbaert, 058 33 55 81 of bibliotheek@veurne.be.

Nieuwsoverzicht
LCP