Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Workshop elektronische identiteitskaart (eID) op 7 juni

op 18 mei 17 (do)

In juni is het weer zo ver: de belastingaangifte moet ingevuld worden. Via Tax-on-web is dit gemakkelijk: heel wat staat al vooraf genoteerd. Maar je moet er wel met je elektronische identiteitskaart (eID) inloggen.

Ook voor heel wat andere zaken heb je jouw eID nodig om je te identificeren. Bij veel bedrijven en openbare diensten kan je op die manier je persoonlijke dossier bekijken, formulieren indienen of attesten aanvragen. Dat is ook het geval bij Stadsbestuur Veurne.

Om iedereen over de digitale streep te trekken, gaan opnieuw twee workshops E-ID door. Je krijgt er uitleg en hulp bij het installeren van de software op je laptop of pc. Je leert ook attesten aanvragen bij Burgerzaken.

Breng zeker je kaartlezer, je identiteitskaart en de pincode van je identiteitskaart mee. Heb je een eigen laptop, breng die dan ook mee. Dan kun je tijdens de les al de software installeren.

Wanneer: woensdag 7 juni. De eerste sessie loopt van 14 tot 16u, de volgende sessie start om 16.30 u.
Waar: in de raadszaal van stadskantoor ‘de Seylsteen’
Verplicht inschrijven: in dienstencentrum De Zonnebloem, 058 31 57 78 of zonnebloem@ocmw-veurne.be. Vermeld steeds of je een laptop hebt.

De deelname is gratis, maar beperkt tot 20 personen per sessie. Snel inschrijven is dus de boodschap!

 

Nieuwsoverzicht
LCP