Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ga mee op uitstap naar Watermaal-Bosvoorde i.k.v.120 jaar Delvaux

op 17 september 17 (zo)
De culturele raad nodigt jullie dan ook uit om mee te reizen met de speciaal ingelegde bus. De bus vertrekt op zondag 17 september 2017 omstreeks 8u30 op het Rösrathplein en brengt je tot aan het station van Watermaal-Bosvoorde. Het station wordt het vertrekpunt van allerlei activiteiten waaronder d

Kunstschilder Paul Delvaux zou 120 jaar geworden zijn op 23 september 2017. Hij was geboren in de Vallei van de Maas, nl. in Antheit deelgemeente van Wanze. Leefde vervolgens van 1950 tot 1984 in Watermaal-Bosvoorde alvorens zich te vestigen in Veurne, waar hij stierf in 1994. Vandaar dat wij graag met geïnteresseerde Veurnaars afzakken naar de viering op zondag 17 september in Watermaal-Bosvoorde.

De culturele raad nodigt jullie dan ook uit om mee te reizen met de speciaal ingelegde bus. De bus vertrekt op zondag 17 september 2017 omstreeks 8u30 op het Rösrathplein en brengt je tot aan het station van Watermaal-Bosvoorde. Het station wordt het vertrekpunt van allerlei activiteiten waaronder diverse wandelingen in het teken van Paul Delvaux, een vertoning van een documentaire ervan en zoveel meer. Ook het Espace Delvaux en de Galerij Verhaeren zullen opengesteld worden en voor kinderen is er een speciale activiteit in de Nederlandstalige bibliotheek Rozenberg.

Iets te veel Delvaux en wens je in de namiddag iets ander verkennen? Op 17 september is het in Brussel Open Monumentendag en is er dus extra veel te beleven.

De bus brengt iedereen ‘s avonds veilig terug naar Veurne.

Wens je op 17 september 2017 mee te reizen met de bus naar Watermaal-Bosvoorde? Inschrijven kan door een mail te sturen naar cultuur@veurne.be ten laatste tegen 8 september. Kostprijs is €10 per persoon.

Nieuwsoverzicht
LCP