Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Doe mee met actie Music for Life: LED's save the planet

op 25 november 17 (za)
Koop tijdens de actie LED’s save the planet eens een LED-lamp en steun zo mensen in armoede bij hun inspanningen om hun energiefactuur te laten dalen.

Aanleiding

Het leven (energie, huur, voeding…) wordt steeds maar duurder waardoor gezinnen en alleenstaanden met een beperkt inkomen moeite hebben om rond te komen. Er is, ook in Veurne, een toename van het aantal personen dat in armoede leeft.

We stellen het voorbije jaar een stijging van de aanvragen voor leefloon en budgettering vast. De stijging van de leefloongerechtigden situeert zich vooral bij jongeren
(-26-jarigen) en éénoudergezinnen. Jongeren komen ook vaker bij de Sociale dienst aankloppen met allerhande vragen.

Veurne wil deze mensen duurzame oplossingen aanreiken om armoede te bestrijden. Daarom ondersteunt het de actie LED’s save the planet die mensen in armoede kansen biedt om led-lampen te installeren.

LED’s save the planet

Als led-verlichting, in vergelijking tot de klassieke verlichting, tot 90 % minder energie verbruikt, tot 20 maal langer meegaat en als wij dit massaal installeren dan is dit verhaal toch voldoende duidelijk: ‘Led’s save the Planet‘. Goed voor je portemonnee én voor het milieu!?

Led-lampen zijn echter duurder dan andere klassieke lampen en mensen in armoede zullen zo’n aankoop eerder uitstellen. Via de actie LED’s save the Planet kunnen we led-lampen schenken zodat gezinnen in armoede aan deze energietransitie kunnen deelnemen.  ?

Gezinnen in armoede zullen door het gebruik ervaren de led-lampen langer meegaan en minder energie verbruiken waardoor hun energiefactuur zal verminderen.  Ze worden zo aangemoedigd om daarna zelf led-lampen te kopen.

Oproep

Iedereen kan een steentje bijdragen door led-lampen te kopen in één van de deelnemende winkels.  Per gekochte led-lamp (4,99 euro) krijgen ze één extra led-lamp die ze schenken aan een Veurns gezin in armoede.  Het OCMW van Veurne zorgt ervoor dat die geschonken led-lampen bij de gezinnen in armoede geïnstalleerd worden.  De koper mag ook alle gekochte led-lampen schenken zonder er zelf ééntje te houden.

Door samen van LED’s save the Planet een succes te maken doet de koper zijn eigen energiefactuur zakken, draagt hij bij tot een beter klimaat en worden gezinnen in armoede geholpen.

De led-lampen worden in de periode van 25 november tot en met 24 december, verkocht in

Of u kan ook ‘kopen & schenken’ via www.savetheplanet.nu

Ambassadeurs gezocht

Organisaties, jeugdbewegingen, scholen, bedrijven, individueel geïnteresseerden kunnen ambassadeur worden van LED’s save the planet door de actie te delen met hun netwerk of vriendenkring of zelf iets te organiseren. Aanmelden hiervoor kan op www.savetheplanet.nu

Projectpartners van de actie zijn de OCMW’s van Tielt, Brugge, Kortrijk, Veurne en Roeselare.

 

Nieuwsoverzicht
LCP