Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand 2018

op 14 februari 18 (wo)

Eureka! Wetenschap en techniek in de Veurnse bib

Maart is Jeugdboekenmaand in de bib. Dit keer is Wetenschap en Techniek het thema. Voor de Veurnse bib is dit een uitgelezen gelegenheid om met een aantal originele activiteiten uit te pakken. Voor jong en oud, als je maar nieuwsgierig bent!

Aan de slag met technologie

Ben je gebeten door robots en computers? Dan kun je op woensdag 7 maart je hartje ophalen in de bib! Van 14 tot 16.30 u kun je doorlopend meekijken en meedoen met techneuten. Leerkrachten uit het VTI Veurne brengen technologie uit de Lego Studio mee. Je mag ook zelf robots programmeren. Robin Missiaen toont hoe hij muziek producet voor Issia Music.

Bezoek de STEAMachine

De STEAMachine is een mobiele FabLab met aan boord de laatste digitale snufjes: een 3D-printer, lasersnijder, robotica,… Vooral de interactieve wand, met o.m. een grote gameboy, zit vol technologische verrassingen. Iedereen is welkom in en rond de STEAMachine op de Sint-Denisplaats, op woensdag 14 maart van 14 tot 16.30 u.

Kom je geschenkje afhalen

Van 1 tot 31 maart krijgt elke jonge ontlener (tot 12 jaar) het allernieuwste jeugdboekenmaandgeschenk. Enige voorwaarde: je ontleent op jouw eigen lenerspas één of meerdere boeken, cd’s, dvd’s en/of strips.

Extra aanbod van Iedereen Leest:

  • Illustrator Peter Goes maakte van de affiche nog een versie om in te kleuren. Goed voor uren kleurplezier. Je kan ze hier downloaden.
  • Maak een boekenrobot en post een foto ervan op www.jeugdboekenmaand.be. De wedstrijd loopt nog tot en met 31 maart. Dan kiezen peter Henk Rijckaert en meter Maureen Vanherberghen de mooiste, de grootste en de meest originele robot uit. Bekijk het filmpje met de oproep hier. Wie weet word jij de winnaar van een pakket met 10 boeken en 100 euro boekencheques!

Nieuwsoverzicht
LCP