Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mobibeurs 1.0: Voor een duurzaam Veurne!

op 13 september 18 (do)

We worden bijna dagelijks om de oren geslagen met nieuwsberichten over de verzadiging van ons wegennet, de opwarming van de aarde, de toenemende gevolgen van de klimaatsverandering en andere onheilspellende berichten. In quasi elke motor van een voertuig is er een verbrandingsproces waarbij schadelijke stoffen vrijkomen die een negatieve invloed hebben op ons leefklimaat. Het is belangrijk dat iedereen een inspanning levert om onze planeet leefbaar te houden. Mobiliteit is hierbij een belangrijke factor.

Stad Veurne begeleidt z’n inwoners en ondernemers bij deze inspanning met de organisatie van de duurzame Mobibeurs 1.0. Tijdens de Mobibeurs 1.0 worden organisaties, experten en ervaringsdeskundigen samengebracht rond duurzame mobiliteit. Je kan hier meteen alle nodige informatie opdoen over dit thema. Dit gaat van elektrische fietsen tot duurzame wagens en tot autodelen. Daarnaast is het een manier om mensen samen te brengen rond bepaalde thema’s.

Deelnemers:

ION: Duurzame wijken en deelwagens in het Suikerpark

Eandis: Laadpalen voor elektrische auto's

Provincie West-Vlaanderen

de Stad: Transmobil, elektrische fietsen, CNG-wagens

Romac: CNG- en LPG-wagens

Call4CleanAir: spreker Philippe Awouters over luchtkwaliteit en wagens

Fietsbieb: Tweedehandsfietsen hergebruiken

Fietsersbond: Promoten van het fietsgebruik

Elektrische Wielerclub Altijd Wind Achter

Autodelen: De verschillende manier van autodelen

BMXMobile

TreinTramBus

NMBS en De Lijn

Inter: Vervoersoplossingen voor mensen met beperkte mobiliteit

De Mobibeurs 1.0 vindt plaats op woensdag 19 september en start om 19 uur. De Mobibeurs gaat door in de Raadzaal van Stadskantoor De Seylsteen, Sint-Denisplaats 16.

Nieuwsoverzicht
LCP