Gemeente veurne

BE-Alert in Veurne

op 04 januari 19 (vr)

Een grote brand, een gaslek of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Veurne willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand) en de officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Daarom is het heel belangrijk dat je jou inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont bijvoorbeeld in Veurne, maar je werkt in Brugge of Brussel? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Je kan je heel gemakkelijk op www.be-alert.be registreren. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in! Inschrijven is volledig gratis.       

Je bent al ingeschreven via het sms-noodsysteem van Stad Veurne?

Dan hoef je in principe geen verdere stappen te ondernemen. Jouw gsm-nummer en adres worden automatisch geïmporteerd in BE-Alert.

Nieuwsoverzicht
LCP