Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bib Friends Forever op woensdag 13 maart

op 06 februari 19 (wo)

Bibliotheek Veurne laat de Jeugdboekenmaand natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Zoals steeds is er een groot kinderfeest rond het thema, dit jaar “Vrienden voor altijd”. Alle kinderen zijn welkom in de bib op woensdagnamiddag 13 maart 2019.  Van 14 u tot 17 u kunnen ze deelnemen aan allerlei superleuke activiteiten onder de noemer “Bib Friends Forever”.

Om 14u30 is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar de voorstelling ‘My Robot Friend’.  Ze komen terecht in een toekomst waar mens en robot naast en met elkaar leven, als partners, vrienden of misschien zelfs… liefjes!  Vraag is waar de grens ligt: wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine? De plaats van afspraak is de raadzaal; de deelname is gratis.

De oudste kinderen van 10 tot 12 jaar gaan in de bib aan de slag in een workshop robots programmeren.  Vooral de EV3-robot van Lego komt aan bod.  De eerste sessie staat gepland van 14 u tot 15u30; de tweede van 15u30 tot 17 u.  Inschrijven is gratis, maar verplicht, via info.bib@veurne.be of aan de balie in de bib. Vermeld je naam, leeftijd en tijdstip naar keuze.

Doorlopend kunnen de creatievelingen tussen 6 en 12 jaar zich gratis uitleven in twee knutselateliers, die telkens een kwartiertje duren.  Op de Textielplaneet ontwerpen ze met textielstiften een katoenen shopper, met een robot of ander vriendje op.  Op de Pixelplaneet maken ze een leuke sleutelhanger.  Spring maar binnen in de bib en breng je vriendjes mee!

Ook de kleuters worden niet vergeten.  Ze zijn welkom in de Cellenbroederszaal, waar ze kunnen  luisteren én kijken naar enkele verhalen over vriendjes voor altijd.  De voorleeshalfuurtjes starten om 14 u, 15 u en 16 u en de deelname is gratis.

De hele jeugdboekenmaand krijgt het jonge volkje trouwens een superleuk geschenk van de bib.  De enige voorwaarde: een boek, tijdschrift, strip, cd of dvd ontlenen op de eigen lenerspas.

Nieuwsoverzicht
LCP