Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoplr komt er aan!

op 23 april 19 (di)

Half mei wordt Hoplr in Veurne gelanceerd! Dat is een online, besloten buurtnetwerk waarop je berichten kan plaatsen en lezen die alles met het buurtleven in Veurne te maken hebben. Op die manier kan je je buren nog wat beter leren kennen, spullen uitwisselen die je anders misschien zou moeten kopen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en activiteiten en nog veel meer. Het platform is gratis en reclamevrij.

Volgende maand krijgen alle inwoners een brief in de bus. Daarop staat een woordje uitleg en een code. Met die code krijg je toegang tot de buurt, die dus ook helemaal afgesloten is voor buitenstaanders. Op de brief zullen verder alle instructies staan die je nodig hebt om te registreren.

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Ook het stadsbestuur zal berichten kunnen plaatsen, maar heeft verder geen inkijk. Die externe berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen en meer. Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven. Veurne neemt dus wel het initiatief (om sociale cohesie en betrokkenheid in Veurne te stimuleren), maar het platform is echt van de buurt zelf. Vanaf half mei kan je via www.hoplr.com inloggen in jouw buurtnetwerk.

Hoplr wordt al in 900 andere Belgische en Nederlandse buurten gebruikt, goed voor 200.000 Hoplr-buren. Ook andere steden en gemeenten gebruiken het om te communiceren met hun inwoners, zoals Brugge, Mechelen, Sint-Niklaas, Laarne en de feedback is daar erg lovend.

Nieuwsoverzicht
LCP