Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

G-sport voor kinderen

op 07 mei 19 (di)
Vanaf volgende woensdag kunnen kinderen met een fysieke en een mentale beperking een uur lang sporten in Sporthal Noordstraat! Veurne start met een uniek proefproject van vier lessen om G-sport voor kinderen aan te bieden.

Van 15 mei tot 5 juni is er iedere woensdag een uur G-sport voor kinderen in Veurne. Dit proefproject is het resultaat van een werkgroep die de voorbije weken naar mogelijkheden zocht om kinderen met een beperking te kunnen laten sporten. Het stadsbestuur, de Sportdienst, ouders, vrijwilligers en enkele belangengroepen hebben een haalbare oplossing gevonden voor een erg diverse doelgroep.

Kinderen met een beperking kunnen niet altijd terecht bij een sportclub. Een club kan bepaalde verwachtingen of noden niet makkelijk opvangen, waardoor het voor de ouders een lange en moeizame zoektocht is naar een geschikte sportplek voor hun zoon of dochter. Veurne heeft heel wat actoren samengebracht om dit op te lossen. In maart en april waren er ontmoetingsmomenten en die hebben nu een testproject van vier lessen opgeleverd.

15 mei: Alles met een bal

22 mei: Reis rond de wereld

29 mei: Circus

5 juni: Sporten met klein materiaal

De bedoeling is om in de toekomst G-sport voor kinderen een vaste plek te geven in het sportaanbod van Veurne.

De lessen vinden plaats van 14 tot 15 uur en worden begeleid door een medewerker van de Sportdienst. Er moet ook altijd een ouder of grootouder aanwezig zijn. De vier lessen zijn helemaal gratis, inschrijven op voorhand is niet nodig. Sporten kan enkel met gepast schoeisel, proper en non-marking.

Ouders kunnen meer informatie verkrijgen bij de Sportdienst via sportdienst@veurne.be of 058 33 55 49. 

Nieuwsoverzicht
LCP