Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boekenverkoop met ook veel cd's

op 09 oktober 18 (di)

Het is ondertussen een traditie geworden in Veurne: de verkoop van oude bibliotheekmaterialen tijdens de bibliotheekweek in oktober. Dit jaar vindt deze plaats op 19 en 20 oktober, met extra veel cd’s in het aanbod. En dat weekend is de raadszaal van ‘de Seylsteen’ niet de enige plaats waar tweedehands verkocht wordt in Veurne.

Jaarlijks koopt de bib meer dan 4000 nieuwe boeken en schijfjes aan. De rekken moeten overzichtelijk en aantrekkelijk blijven. Dubbels die nu niet meer nodig zijn, boeken die inhoudelijk verouderd zijn, stukgelezen exemplaren en nog weinig ontleende titels worden daarom uit de rekken gehaald. Dit jaar werd ook de cd-collectie grondig aangepakt, zodat er heel wat popmuziek in het aanbod zit.

Misschien kun je er nog iets van gebruiken: een paar romans of kinderboeken die tegen een stootje kunnen om mee te nemen op vakantie; een informatief boek (reisgids, kookboek, enz.) dat niet meer actueel is maar gedeeltelijk nog bruikbaar; een aantal strips voor als de kleinkinderen komen; oude cd’s van je favoriete popgroep,… Daarom biedt de bib iedereen de kans om de afgeschreven boeken, tijdschriften strips en cd’s aan te kopen. Leden van de bibliotheekraad zijn verkoper van dienst. 

De raadszaal van ‘de Seylsteen’ is gratis toegankelijk, op vrijdag 19 oktober van 16 tot 19 u en op zaterdag 20 oktober van 9 tot 12 u. Op vrijdag kost alles € 1,00 het stuk (per barcode); op zaterdag betaal je nog slechts de helft van die prijs.

Op zaterdag 20 oktober kun je in Veurne nog op twee andere plaatsen terecht voor tweedehands artikelen. Voor baby- en kinderartikelen moet je in de voormiddag in de refter van het College zijn. In De Zonnebloem kun je de hele dag terecht voor kledij en accessoires voor volwassenen.

Nieuwsoverzicht
LCP