Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Met de fietstaxi door de straten?

op 18 februari 19 (ma)

Vrijwilligers gezocht om met de fietstaxi mensen rond te rijden in Veurne!

De lente is niet meer zover af en dat betekent dat we dan al eens graag de buitenlucht opsnuiven. Burgemeester Peter Roose schonk met de opbrengst van het Bal van de Burgemeester een fietstaxi aan Dienstencentrum De Zonnebloem. Die zal binnenkort opnieuw in het stadsbeeld opduiken. De fietstaxi brengt de senior graag van thuis tot de plaats van bestemming, dit in aanvulling op de Zonnebloembus.

Maar om de fietstaxi te laten rondrijden, is Dienstencentrum De Zonnebloem nog op zoek naar enkele fietsers die graag rondtuffen met de toektoek! Er is een korte opleiding om met de elektrisch aangedreven fietstaxi te leren rijden. Moeilijk is het niet, lastig evenmin met dank aan de elektronische trapondersteuning. Het profiel van de fietstaxi-bestuurder? Sociale mensen die zich graag eens vrijmaken om wat rond te rijden, een praatje niet uit de weg gaan, en die zich voorbeeldig gedragen op de openbare weg!

Zie je het zitten om nu en dan eens een ritje te maken? Wil je de oudere Veurnaars toerist laten zijn in eigen stad? Neem dan zeker contact op met centrumleider Björn Pollentier via bjorn.pollentier@veurne.be of 058 31 57 78.

Nieuwsoverzicht
LCP