Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Keukenteam WZC Ter Linden wint twee mooie prijzen!

op 18 februari 19 (ma)

Het keukenteam van woonzorgcentrum Ter Linden heeft er een uitstekende maand opzitten. Het startte 2019 met een award voor keukenveiligheid en heeft nu ook de overwinning gepakt in de LiMiMotion-wedstrijd van Medirest.

Dat het keukenteam van WZC Ter Linden een uitdaging niet uit de weg gaat, dat is bekend! Eind 2018 nam het deel aan de HSQ Awards, een wedstrijd van keukenuitbater Medirest. Het kreeg een vragenlijst voorgeschoteld, waarbij de kennis over de veiligheid in de keuken werd getest. Dit ging van voedselveiligheid naar kwaliteitsbewaking tot de persoonlijke veiligheid. WZC Ter Linden maakte geen enkele fout en kreeg begin januari te horen dat het tot de winnaars behoorde. Het keukenteam wint per werknemer een cheque van 15 euro.

De uitdaging zit er nog niet op, want de ploeg wil het ganse jaar ongevalvrij blijven. Dit betekent dat er dus geen arbeidsongevallen, maar ook geen problemen met de voeding mogen voorkomen. Lukt dit, dan wordt de cheque van de HSEQ Award verdubbeld!

Medirest organiseert de HSEQ Award om keukenpersoneel op een positieve manier te stimuleren om alert te blijven. De meeste ongevallen gebeuren immers als er op automatische piloot wordt gewerkt. Het effect van de HSEQ Awards is duidelijk. Na drie edities is het aantal keukenongevallen al met een kwart gedaald!

Overwinning in de LiMiMotion-wedstrijd

Mensen met kauw- en slikproblemen een aantrekkelijke en lekkere maaltijd aanbieden, dat is de uitdaging van LiMiMotion. Vroeger werd alles gemixt tot één puree en erg smakelijk was dat niet. Intussen worden groenten, vlees, aardappelen of pasta apart gemixt en in een aparte puree aangeboden.

Maar dat kan nog beter en dus is er nu LiMiMotion, Liquid Mixed Meal Solution. Het doel is om de gemixte voeding er als een echt gerecht te laten uitzien. Hiermee moet de ondervoeding in woonzorgcentra worden weggewerkt. Om keukens te stimuleren, organiseerde Medirest de LiMiMotion-wedstrijd.

Het keukenteam ging samen met de logopedisten aan de slag, zodat de 55 bewoners met kauw- en slikproblemen in WZC Ter Linden op kerstavond een heerlijke maaltijd konden krijgen. Dat is gelukt! Het team presenteerde een pareltje: kalkoenroulade met gratin en winterkrans.

Het gerecht kreeg heel wat positieve reacties, zowel van de bewoners als van de familieleden. Om de LiMiMotion-wedstrijd van Medirest te kunnen winnen, moest WZC Ter Linden zoveel mogelijk likes zien te behalen op Facebook. Ook dat ging probleemloos, want meer dan 1700 mensen vonden dit gerecht leuk. Vorige vrijdag bracht Luc Raymaekers, directeur van Medirest, samen met burgemeester Peter Roose, schepen van Sociale Zaken Guido Hoste en schepen Jan Verfaillie een bezoek aan het keukenteam om hen te feliciteren met deze overwinningen.

Nieuwsoverzicht
LCP