Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mei: Maand van de Opvoeding

op 02 mei 19 (do)
In mei zorgt men in Veurne voor zijn ei. Het is stilaan een traditie dat er tijdens de Maand van de Opvoeding enkele infomomenten zijn voor ouders. Dit jaar zijn er vier afspraken, van voeding tot budgetbeheer.

Donderdag 9 mei is er de eerste infosessie in azWest. Om 19 uur kom je er alles te weten over koken voor jonge kinderen met voedselovergevoeligheid. Voedselovergevoeligheid verwijst zowel naar voedselallergie als naar voedselintolerantie. De onderliggende mechanismen zijn verschillend. Diëtiste Kelly Steen zorgt voor alle informatie.

Op maandag 13 mei om 19.30 uur in BKO Benjamien Veurne geeft klinisch psycholoog en psychotherapeut Ine De Deken van Centrum ViZit een vorming over kinderen en echtscheiding. Ze geeft uitleg over het verwerkingsproces, over hoe kinderen hiermee verschillend mee omgaan en vooral wat ouders zelf kunnen doen.

Later die week kom je op donderdag 16 mei om 19.30 uur meer te weten over dyslexie. Wat is het? Hoe wordt dit vastgesteld en wat zijn de hulpmiddelen? De medewerkers van Luisterpunt Bibliotheek geven alle tips in bibliotheek De Seylsteen.

Bij de laatste infosessie op donderdag 23 mei laten we vanaf 19.30 uur de euro’s rollen (of net niet). Hoe leer jij jouw kind omgaan met geld? Geef je wel of beter geen zakgeld? Tijdens de vorming Budget in handen van je kind¬†gaat Ann- Sofie Lietaert, vormingswerker bij BudgetInZicht Centraal- West-Vlaanderen, samen met jullie op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen binnen het thema financiële opvoeding. Deze sessie vindt plaats in de Raadzaal van Stadskantoor De Seylsteen.

Wil je aanwezig zijn bij één van deze infosessies? Schrijf je dan in via ¬†www.veurne.be/inschrijven-voor-maand-van-de-opvoeding.

De Maand van de Opvoeding in Veurne is een organisatie van Veurne, Lokaal Overleg Kinderopvang, BKO Benjamien, Bibliotheek Veurne, Gezinsbond, vzw Vrije Kinderdagverblijven, Vorming Plus Oostende-Westhoek, azWest, Vormingscentrum ViZit, Luisterpunt de Bib, Budgetinzicht Centraal-West-Vlaanderen en Huis van het Kind Veurne-Alveringem.

Nieuwsoverzicht
LCP