Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lang leve de vrijwilligers!

op 17 juni 19 (ma)

Zonder vrijwilligers zouden er heel wat organisaties, evenementen en diensten in de problemen komen. Dankzij de inzet van vele tientallen mensen kan ook Veurne zijn werking verzekeren. Zij zijn onder andere actief bij Cultuur en Toerisme, de bibliotheek of in woonzorgcentrum Ter Linden.

Door de inkanteling van OCMW met Stad Veurne zijn de afspraken rond vrijwilligerswerk wel wat veranderd. Zo moet er ieder jaar een nieuwe overeenkomst worden afgesloten tussen het bestuur en de vrijwilliger. Een vergoeding bedraagt nu 34,71 euro per dag, wanneer de prestatie langer dan 4 uur duurt. Heb je als vrijwilliger minstens 2 en maximum 4 uur meegewerkt? Dan ontvang je 17,36 euro. Deze bedragen zijn belastingvrij als je het dagmaximum van 34,71 euro en het jaarmaximum van 1.388,40 euro respecteert. Vrijwilligers die bij Veurne aan de slag willen, worden ook uitgenodigd op het jaarlijkse bedankingsfeest.

Bij Veurne zijn we momenteel trouwens op zoek naar nog enkele vrijwilligers!

Bij de sociale kruidenier DiVers

Ben je sociaal, discreet en kan je omgaan met diversiteit? Neem je vlot initiatief, heb je verantwoordelijkheidszin, werk je graag samen en kook je graag? Dan is DiVers op zoek naar jou! Divers is de sociale kruidenier van Veurne. Mensen die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen, zijn welkom om aan een sociaal tarief hun boodschappen te doen. Dit gebeurt in een winkelconcept en dat elke werkdag van 10 tot 12 uur.

Naast het aanbieden van een ruim assortiment aan democratische prijzen, staat de vrijwilliger klaar om iedereen te verwelkomen met een kopje koffie, en een gezellige babbel. Je wordt betrokken bij het organiseren van activiteiten rond gezond leven en eten. Je zorgt  ook voor het ophalen van goederen bij de lokale ondernemers, het vullen van de rekken, en de stocktelling. Je kan zelf bepalen hoeveel tijd je wil investeren.

Wij bieden je een zinvolle vrijetijdsbesteding, sociaal contact, respect en waardering en aangepaste vorming. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding en je bent verzekerd.

In woonzorgcentrum Ter Linden

Er wordt nog gezocht naar vrijwilligers om op dinsdagnamiddag mee te gaan wandelen, dit van 14 tot 16 uur. Bij slecht weer wordt er bingo gespeeld als alternatief.

Wil je als vrijwilliger aan de slag? Neem dan contact op met Muriel Gallant via muriel.gallant@veurne.be of 058 33 23 32.

ABC-Kaffee

Anderstalige nieuwkomers kunnen hun Nederlands bijschaven via de ABC-Kaffees. Elke vrijdag komt de groep van 13.30 tot 15.30 uur samen in Dienstencentrum De Zonnebloem voor een klein taalbad. 

Alle anderstaligen zijn welkom om het Nederlands te oefenen. Het ABC-Kaffee is een leuk extraatje op het aanbod van open scholen en volwassenenonderwijs. De gesprekken worden geleid door een vrijwilliger. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Je mag hiervoor Muriel Gallant contacteren via sociale.dienst@veurne.be of 058 33 23 37.

In de Bibliotheek

In De Seylsteen is de bibliotheek op zoek naar een vrijwilliger die helpt om boeken te foliën of te plastificeren. Let wel, deze taak is zonder vrijwilligersvergoeding. Interesse? Neem dan contact op met info.bib@veurne.be.

Nieuwsoverzicht
LCP