Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groen idee? Daar is het Landschapsfonds Westhoek opnieuw!

op 18 juni 19 (di)

Heb jij een groen idee? Een buurttuin uitbreiden, een groen speelelement om de hoek, een vlindertuin aanleggen, een boomgaard of klein bosje aanplanten? Dan lukt dit misschien wel dankzij het Landschapsfonds!

Vorig jaar heeft Regionaal Landschap Westhoek het Landschapsfonds in het leven geroepen. Iedereen kon zelf een groen initiatief indienen. In Veurne resulteerde dit in een buurtpluktuin in de wijk Petit Paris. Nu is er een tweede kans om financiële steun te krijgen bij het uitwerken van jouw groen idee. De helft van het bedrag krijg je cadeau van het Landschapsfonds Westhoek. De andere helft kan je via crowdfunding ophalen. Meld je voor 25 augustus aan en maak kans op een bijdrage tot 5.000 euro.

Hoe ga je aan de slag?

  • Maak voor 25 augustus via www.rlwesthoek.be/landschapsfonds een campagnepagina aan.
  • Binnen de week krijg je feedbackvan het Regionaal Landschap Westhoek. We geven, waar nodig, nog wat tips om je initiatief te verfijnen.
  • Op dinsdagavond 3 september woon je, samen met de andere deelnemers, een workshopbij om vlot en efficiënt je crowdfundingcampagne op te zetten. Het crowdfundingplatform Voor Je Buurt geeft deze workshop.
  • Uiterlijk 15 september beslist de jury of je al dan niet een bijdrage vanuit het Landschapsfonds Westhoek ontvangt.
  • Vanaf oktober loopt de crowdfunding. Wanneer je alle centen verzameld hebt, kun je met jouw groen initiatief aan de slag!

Interesse? Lees hoe alles in zijn werk gaat via www.rlwesthoek.be/landschapsfonds of contacteer het Regionaal Landschap Westhoek via nele.saint-germain@rlwesthoek.be of 0471 42 22 09. Het Landschapsfonds Westhoek is een initiatief van het Regionaal Landschap Westhoek, de provincie West-Vlaanderen, het Streekfonds West-Vlaanderen, het crowdfundingplatform Voor je Buurt en wordt gesteund door het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Landmaatschappij.

Nieuwsoverzicht
LCP