Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Elsie en Mairi Wandelpad

op 26 juni 19 (wo)

Het Elsie & Mairi wandelpad verbindt zorg en geschiedenis, met een toegankelijk tracé doorheen de stad. Langs het tuinpad van vele (groot)vaders in woonzorgcentrum Ter Linden, de Kaai, de Grote Markt, het jaagpad… Een schilderachtige omgeving om te bewandelen op een pad van een kleine 2 km lang.

De figuren die het wandelpad belichamen, zijn de twee Britse verpleegkundigen Elsie en Mairi, die tijdens de oorlog gewonde soldaten verzorgden in het huidige college, ook te zien op het wandelpad.

Toegankelijkheid staat centraal, enkel de Weststraat wordt nog onder handen genomen, vooraleer het Elsie & Mairi wandelpad volledig toegankelijk is voor mensen die wat minder te been zijn. Kleine ingrepen zorgden er al voor dat hindernissen werden weggewerkt, onder impuls van de mensen van de Seniorenadviesraad en het Mantelzorgcafé De Luisterbloem.

Dienstencentrum De Zonnebloem voorziet in een gratis folder voor de mensen die het pad willen ontdekken. Je kan deze bij het onthaal van het dienstencentrum vinden.

Nieuwsoverzicht
LCP