Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Autovrije Zondag: 22 september

op 03 september 19 (di)
De Vaartstraat zal eind september voor één dag helemaal autovrij blijven. Veurne neemt voor het eerst deel aan Autovrije Zondag en kan samen met heel wat partners een aantrekkelijk programma voorstellen. Tussen 11 en 17 uur kan je gratis ontdekken, genieten en beleven!

Op zondag 22 september neemt het stuk Vaartstraat tussen de Rozebrug en de Nieuwpoortbrug een dagje autorust. Veurne neemt voor het eerst deel aan de Week van de Mobiliteit en dat willen we meteen goed doen!

Samen met onze partners organiseren we tal van activiteiten en dit voor jong en oud. Voor de kleinsten komt er een heus speelparadijs, ingericht met springkastelen, kindergrime, een ballonplooier, snoepjesworp, peuterpark, initiatie circustechnieken, go-carts parcours… Je kan er niet alleen spelen, maar ook leren fietsen! Inschrijven voor de cursussen fietsen kan aan de balie bij Dreamland Veurne. Motorcenter Westhoek biedt testritten aan op elektrische scooters. Waterratten kunnen ook deelnemen aan een initiatie SUP (stand up paddling).

Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe fietsbrug over de Vaartstraat en het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort, die het Suikerpark met het historische stadscentrum zal verbinden. Je kan het kanaal op 22 september al eens oversteken, via een tijdelijk ponton. Dit zal door de Chiro worden gesjord. Het autoloze feest is compleet met een heuse rommelmarkt, tal van standjes waar je iets kan smullen en drinken, volksspelen …

Nieuwsoverzicht
LCP