Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Word Schoolbuddy!

op 05 september 19 (do)

De Sociale Dienst wil vanaf dit schooljaar schoolbuddy’s inschakelen! Deze buddy is het vaste en veilige aanspreekpunt voor ouders in (kans)armoede. Zij of hij kan de ouders begeleiden bij de schoolcarrière van de kinderen. De schoolbuddy’s kunnen bijvoorbeeld meegaan naar opendeurdagen, de ouders begeleiden bij de inschrijving of vergezellen op het oudercontact, de briefwisseling met de school lezen of invullen.

De Sociale Dienst ervaart dat er dringend nood is aan een vast en veilig aanspreekpunt, een bruggenbouwer die boodschappen kan overbrengen  op maat van ouders die in (kans) armoede leven. Een bruggenbouwer die ook de boodschap van de kansarme ouders vertaalt op maat van de scholen. Dit om het armoederisico van de toekomstige generaties te verlagen.

Dit systeem kan enkel maar slagen als er voldoende vrijwilligers zijn die de rol van schoolbuddy op zich willen nemen! Kandidaten kunnen rekenen op de ondersteuning en coaching van de projectmedewerker van de Sociale Dienst. Er wordt gewerkt met een buddycontract, waarin er een deontologische code moet worden gerespecteerd.

Heb je zin om jouw schouders onder dit project te zetten? Laat dit dan weten aan de Sociale Dienst via sociale.dienst@veurne.be of 058 23 23 37.

Nieuwsoverzicht
LCP