Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Deelfietsen maken entree in Veurne

op 13 september 19 (vr)
Veurne is samen met Koksijde en De Panne gestart met een eigen deelfietsensysteem. Er staan binnenkort 60 deelfietsen verspreid over verschillende locaties. Je zal de opvallend groene exemplaren op zes vaste parkeerlocaties vinden, onder andere aan het station en in het Stadspark.

Handig toch? Je wil even een fiets lenen én je kan die op zes locaties terugplaatsen! Met het deelfietsenproject kan het nu ook in Veurne, De Panne en Koksijde. Het systeem van deelfietsen met vaste standplaatsen is mogelijk dankzij het gebruik van slimme sloten, die een ingebouwde GPS hebben en geopend kunnen worden met de Mobit-app op de smartphone.

Je kan de deelfiets gebruiken zolang als je wil, maar je moet die op het einde van het gebruik wel telkens op één van de vaste parkeerlocaties terugplaatsen en met de Mobit-app afsluiten.

Gratis tot oktober 2020!

Bij de eerste registratie in de Mobit-app betaal je eenmalig een waarborg van 29 euro. Je zal ook een digitale portefeuille, de wallet, moeten opladen waarmee de ritten worden betaald. Het systeem is voornamelijk gericht op korte verplaatsingen. Je betaalt per blokken van 40 minuten.

Om het deelfietsensysteem te promoten, zullen de drie gemeenten de fietsen tot eind oktober 2020 gratis aanbieden. Je betaalt voorlopig dus alleen de waarborg van 29 euro en een minimaal instapbedrag van 5 euro. Wanneer je uit het systeem wil stappen, krijg je beide bedragen teruggestort.

Aan de slag?!

  1. Download de Mobit-app (Android of Apple) op je smartphone.
  2. Registreer je, betaal een waarborg en voeg krediet toe aan je wallet.
  3. Via de app, zoek je naar een Mobit-fiets in je buurt. Daar aangekomen, scan je de QR-code op het slot van de Mobit-fiets. Als je correct geregistreerd bent en de fiets beschikbaar is, opent het slot zich vanzelf.
  4. Gebruik de fiets zo lang als je deze nodig hebt.
  5. Als je de fiets terug wil sluiten, plaats je je fiets correct terug op één van de 6 vaste parkeerlocaties en sluit je gewoon handmatig het slot. De rit wordt dan automatisch in de app beëindigd.

Op www.mobit.eu vind je een handig begeleidingsfilmpje hoe je de deelfietsen kan gebruiken.

Je kan meer info vragen bij Björn Legein, 058 33 55 56 of bjorn.legein@veurne.be.

Nieuwsoverzicht
LCP