Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infosessies Assistentiewoningen Lime

op 19 september 19 (do)
Langer thuis wonen, dat is hét doel in de ouderenzorg. Lukt dat niet meer, dan hoef je niet meteen naar een woonzorgcentrum. Dankzij de assistentiewoning kan je in een aangepast appartement verblijven, met de mogelijkheid om de nodige zorgen te krijgen.

De assistentiewoningen van Lime komen op de site van woonzorgcentrum Ter Linden in de Lindendreef. Er zullen zo’n 30 wooneenheden zijn en de bewoners kunnen een beroep doen op de faciliteiten van het woonzorgcentrum en van Dienstencentrum De Zonnebloem. Zorgcentrum Veurne zal alle appartementen verhuren.

Als bewoner van een assistentiewoning in Lime heb je alle vrijheid én kan je genieten van een aantal zorgen die door woonzorgcentrum Ter Linden worden verstrekt. Tegelijk is het een woning die aangepast en veilig is. Er zijn handgrepen in het toilet en de douche en er zijn geen opstappen. Een druk op de noodknop in de woning en het geïntegreerde oproepsysteem brengt de bewoner meteen in contact met een hulpverlener van het woonzorgcentrum. Alles is rolstoeltoegankelijk, er zijn ruime liften en gangen en alle voorzieningen zijn makkelijk bereikbaar.

Om potentiële bewoners te informeren, zijn er infosessies in Dienstencentrum De Zonnebloem. Deze vinden plaats op woensdag 25 september om 19 uur, maandag 21 oktober om 14 uur en dinsdag 5 december om 18 uur. Je krijgt een volledige uiteenzetting, je maakt kennis met het team van Lime en er is een mogelijkheid om in te schrijven op de wachtlijst. Wil je er bij zijn? Dan moet je inschrijven via woonassistent John Calcoen, john.calcoen@veurne.be of 058 31 57 78. Per infosessie zijn de plaatsen beperkt tot 30 personen.

Nieuwsoverzicht
LCP