Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openbaar onderzoek gestart over RUP Standstill

op 12 oktober 19 (za)

De verzadiging van tankstations op het industrieterrein in Veurne brengt de goede werking van het regionaal bedrijventerrein in het gedrang en genereert mobiliteitsoverlast. Met dit Ruimtelijk Uitvoeringsplan wenst Veurne een verfijning van de huidige bestemming van het bestaande industrieterrein Veurne I door te voeren, waarbij een standstillprincipe wordt vooropgesteld.

De vier bestaande tankstations kunnen nog met maximum 15% van het huidig vergunde aantal afnamepunten uitbreiden, maar nieuwe tankstations zullen niet meer vergund worden. De nodige voorzieningen voor het tanken van de eigen bedrijfsvoertuigen worden wel nog toegestaan.

De start- en procesnota van het RUP Standstill Tankstations Industriegebied Veurne I kunnen gedurende deze periode ingekeken worden bij de Dienst Ruimtelijke Ordening, Sint-Denisplaats 16, Veurne. Je vindt de documenten ook onderaan deze pagina.

Op donderdag 17 oktober is er om 20 uur een participatiemoment in de Raadzaal van Stadskantoor De Seylsteen, Sint-Denisplaats 16. Graag vooraf inschrijven via ruimtelijke.ordening@veurne.be of 058 33 55 55.

Opmerkingen en bezwaren kunnen tot 10 december 2019 ingediend worden door een aangetekende brief toe te sturen aan het College van burgemeester en schepenen, Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne. Je kan ook een brief tegen ontvangstbewijs afgeven bij de dienst Ruimtelijke Ordening, Sint-Denisplaats 16 in Veurne.

Nieuwsoverzicht
LCP