Gemeente veurne
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Renoveren en goedkoop lenen? Vraag een FRGE-lening aan!

op 07 november 13 (do)

Via het Fonds ter reductie van de Globale Energiekost (FRGE) kan je een erg goedkope lening aangaan. De lening moet dienen om een aantal structurele energiebesparende maatregelen te financieren. Dit kan voor werken in de eigen woning, maar ook voor werken in de woning die je verhuurt. Vorbeelden zijn: vervangen van oude verwarmingsketel, hoogrendementsbeglazing (lichtkoepels), muur- en vloerisolatie, …

Sinds 14 april 2012 kunnen volgende personen een renteloze lening afsluiten bij het FRGE voor energiebesparende maatregelen:

  • Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds (klevertje van het ziekenfonds eindigt op een 1).
  • Personen met een jaarlijks bruto gezinsinkomen dat niet meer bedraagt dan € 16.632,81 verhoogd met € 3.079,19 per persoon ten laste (OMNIO–statuut).
  • Personen die beroep doen op schuldbemiddeling of budgetbegeleiding bij het OCMW.

Sinds 19 oktober 2012 kunnen ook particuliere verhuurders die verhuren aan deze doelgroeppersonen via een sociaal verhuurkantoor een renteloze lening (0%) afsluiten. De woning moet wel verhuurd worden aan een persoon die behoort tot deze doelgroep en je moet je verbinden je woning minstens gedurende de looptijd van de lening via een SVK te verhuren.

Voor alle andere personen die energiebesparende maatregelen willen financieren, blijft de voordelige rentevoet van 2% geldig en dit zonder inkomensbeperking voor de aanvrager. Alle info: Woonwinkel West, Sint-Denisplaats 16, op woensdag van 8 tot 12u en maandag van 16 tot 18u.

Nieuwsoverzicht
LCP