Overzicht van de acties

Hulp bij boodschappen 

Zit je in quarantaine of isolatie en heb je dringend boodschappen nodig? Als je geen contact hebt die dit voor jou doet, kan Dienstencentrum De Zonnebloem je helpen. Bel van 8.15 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur naar 058 31 57 78 voor meer informatie. 

Afhaalmaaltijden of levering aan huis

Is het niet altijd even eenvoudig om 's middags een warme en gezonde maaltijd te hebben? Dan kan je een beroep doen op de maaltijdenservice van Dienstencentrum De Zonnebloem. Iedere dag kan je tussen 11 en 12.30 uur naar het Dienstencentrum komen om je maaltijd af te halen. Lukt het niet om jouw maaltijd af te halen? Dan wordt die aan huis bezorgd.

Reserveren doe je ten laatste de dag voordat je de maaltijd wenst via 058 31 57 78.

80 Phone Home

Vanaf woensdagmiddag zullen alle 80-plussers die nood hebben aan een gesprek opnieuw worden opgebeld. Later zal dit worden uitgebreid naar alle kwetsbare personen binnen de stad. Wil je ook een oor om jouw verhaal even kwijt te kunnen, bel dan naar 058 31 57 78. We zijn er om te luisteren.

Videobellen naar een patiënt in AZ West

AZ West laat het niet meer toe om patiënten te bezoeken. Om toch sociaal contact te kunnen hebben met jouw familielid, zal je vanuit Dienstencentrum De Zonnebloem kunnen videobellen. Je moet hiervoor wel reserveren via deze website. Een gesprek kan plaatsvinden op weekdagen tussen 9 en 16 uur.

Financiële steun door de Sociale Dienst

Heeft de coronacrisis jouw financiële problemen bezorgd? Dan kan je de Sociale Dienst contacteren om samen naar een oplossing te zoeken. Je vindt meer informatie via deze pagina.

Algemene vragen over de coronamaatregelen 

058 33 55 00

corona@veurne.be