Rondleiding met gids
Bezoek je het Bakkerijmuseum in groep? Boek een gids voor een rondleiding doorheen het museum. Een museumgids neemt jullie op sleeptouw en dompelt jullie onder in de wondere wereld van het bakambacht en de bakcultuur!
Duur | +/- 1,5u |
Prijs | €6 p.p. (ingang museum) €60 voor de gids (max. 25 personen per gids) |
Aantal personen | Min. 15 en max. 50 personen |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren |
Ambachtelijke bakdemonstratie
Keer terug in de tijd en dompel je onder inde ambachtelijke bakkersstiel. De huisbakker demonstreert het maken van brood, ovenkoeken, sandwiches of gebak. Tijdens de demonstratie genieten jullie van koffie en een ontbijtkoek (voormiddag) of gebak (namiddag). Na de bakdemonstratie trekt de groep naar het museum. Het museum verkennen kan op eigen houtje of met een ervaren gids. Als afsluiter krijgen alle deelnemers een lekkernij mee naar huis. De andere verse producten kunnen ter plaatse gekocht worden.
Voor (jong)volwassenen.
Duur | 2 à 3u
|
Prijs | €15 p.p. + toegangsprijs voor het museum Eventuele gids: €60 per gids (max. 25 personen per gids) |
Aantal personen | Min. 15 personen en max. 50 personen |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren |
Workshop basis brood
Een basisworkshop broodbakken, ideaal als introductie in het broodambacht. Een workshopbegeleider leert de groep de basiskneepjes van het vak, geeft tekst en uitleg over de ingrediënten. Ook de groep zelf gaat aan de slag en iedere deelnemer maakt zijn of haar eigen broodje. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, kan de groep het museum bezoeken. Hou in ieder geval rekening met een wachttijd van 1u tot 1,5u na de workshop. Na afloop van de activiteit neemt iedere deelnemer zijn of haar eigen broodje mee naar huis!
Deze workshop is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 4 jaar), als volwassen of gemengde groepen.
Duur | 2,5u
|
Prijs | €10 p.p. met een minimum van €150 Museumbezoek niet inbegrepen. Indien jullie de workshop willen combineren met een museumbezoek, gelieve dit aan te geven in de reservatieaanvraag. Om praktische redenen vragen we het soort brood dat de groep wil maken bij de reservatieaanvraag door te geven. |
Aantal personen | Max. 25 personen |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren |
Workshop basis chocolade- of rozijnenbrood
Een basisworkshop broodbakken, ideaal als introductie in het broodambacht. Een workshopbegeleider leert de groep de basiskneepjes van het vak, geeft tekst en uitleg over de ingrediënten. Ook de groep zelf gaat aan de slag en iedere deelnemer maakt zijn of haar chocolade- of rozijnenbrood. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, kan de groep het museum bezoeken. Hou in ieder geval rekening met een wachttijd van 1u tot 1,5u na de workshop. Na afloop van de activiteit neemt iedere deelnemer zijn of haar eigen broodje mee naar huis!
Deze workshop is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 4 jaar), als volwassen of gemengde groepen.
Duur | 2,5u
|
Prijs | €12 p.p. met een minimum van €180 Museumbezoek niet inbegrepen. Indien jullie de workshop willen combineren met een museumbezoek, gelieve dit aan te geven in de reservatieaanvraag. Om praktische redenen vragen we het soort brood dat de groep wil maken bij de reservatieaanvraag door te geven. |
Aantal personen | Max. 25 personen |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren |
Workshop speculaas
Mmmm...speculaas! Wil je je onderdompelen in het mooie ambacht van speculaas bakken? Of eet je gewoon graag speculaas? Dan is dit de geknipte activiteit! Deelnemers gaan aan de slag met de ingrediënten, koekjesvormen en met enkele authentieke speculaasplanken. Tijdens de workshop leer je uit welke ingrediënten speculaas bestaat en dat speculaas zelf maken eigenlijk niet zo moeilijk is. Na afloop van de activiteit neemt iedere deelnemer zijn of haar eigen speculaaskoeken mee naar huis.
Deze workshop is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 4 jaar), als volwassen of gemengde groepen.
Duur | 2u
|
Prijs | €14 p.p. met een minimum van €210 Museumbezoek niet inbegrepen. Indien jullie de workshop willen combineren met een museumbezoek, gelieve dit aan te geven in de reservatieaanvraag. |
Aantal personen | Max. 20 personen |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren |
Kinderworkshop koekjes bakken
Op zoek naar een leuke activiteit voor een groep (jonge) kinderen? Dan is het kinderatelier koekjes bakken de geknipte activiteit! Onder leiding van een ervaren bakker gaan de kinderen aan de slag met bloem, suiker, eieren en boter. De kinderen houden alvast de deegrol in de aanslag en gaan aan het werk! Achteraf krijgt ieder kind zijn of haar eigen zakje versgebakken koekjes mee naar huis.
Duur | 2u
|
Prijs |
Om praktische redenen vragen we om bij je reservatieaanvraag aan te geven welke koekjes de groep wil maken. Museumbezoek niet inbegrepen. Indien jullie de workshop willen combineren met een museumbezoek, gelieve dit aan te geven in de reservatieaanvraag. |
Aantal personen | Max. 20 kinderen (zandkoekjes) of max. 25 kinderen(havermoutkoekjes) Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren |
Verdiepend atelier brood of zachte luxe
Een workshop speciaal voor de hobbybakker die meer wil te weten komen over brood en voor leken in het broodbakken, die er zich toch aan willen wagen. Onder leiding van de bakker des huizes leer je voeling krijgen met het deeg. Je kan kiezen of je een workshop brood (verschillende broodproducten zoals ovenkoeken, bus- en vloerbroden) of een workshop zachte luxe (brioche, sandwiches, rozijnenbolletjes, vlechtbrood) wilt volgen.
Je krijgt er tips over hoe je zelf creatief met deeg kan omgaan. De producten krijg je achteraf mee naar huis, samen met het recept van de vervaardigde lekkernijen. Een absolute must voor de hobbybakkers. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, kan de groep het museum bezoeken. Hou in ieder geval rekening met een wachttijd van 1u tot 1,5 na de workshop.
Voor (jong)volwassenen
Duur | Minstens 3u
|
Prijs |
Museumbezoek niet inbegrepen. Indien jullie de workshop willen combineren met een museumbezoek, gelieve dit aan te geven in de reservatieaanvraag. Om praktische redenen vragen we bij je reservatieaanvraag aan te geven welke workshop de groep wil volgen (brood of zachte luxe) |
Aantal personen | Max. 20 personen |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren Enkel beschikbaar op weekdagen |
Atelier chocolade
De Belgische chocolatiers behoren nog steeds tot de absolute wereldtop en een beetje chauvinisme kan nooit kwaad. Tijdens deze workshop kom je van alles te weten over het product op zich. De bakker vertelt je heel wat over de vele mogelijkheden van chocolade. Tijdens deze workshop worden er enkele chocoladeproducten gemaakt zoals studentenhaver en truffel. Na de workshop kan de groep het museum bezoeken.
Een workshop voor zoetemonden! Voor (jong)volwassenen
Duur | 3u
|
Prijs | €40 p.p. met een minimum van €400 Museumbezoek niet inbegrepen. Indien jullie de workshop willen combineren met een museumbezoek, gelieve dit aan te geven in de reservatieaanvraag. |
Aantal personen | Max. 20 personen Voor deelnemers van 16 jaar en ouder |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren Op weekdagen van november tot Pasen |
Atelier dessertkoekjes
Ben je verzot op koekjes en wil je je eigen dessertkoekjes leren maken? Dan is dit de geknipte workshop voor jou! Tijdens deze workshop leer je de kneepjes van het vak, onder andere over de ingrediënten, spuittechnieken en baktijd. Onder begeleiding van een ervaren bakker-patisier leer je verschillende dessertkoekjes maken zoals bokkenpootjes, baisers, spiegeltjes... Na de workshop kan de groep het museum bezoeken
Een workshop voor zoetemonden! Voor (jong)volwassenen
Duur | 3u
|
Prijs | €32 p.p. met een minimum van €320 Museumbezoek niet inbegrepen. Indien jullie de workshop willen combineren met een museumbezoek, gelieve dit aan te geven in de reservatieaanvraag. |
Aantal personen | Max. 20 personen Voor deelnemers van 16 jaar en ouder |
Reserveren | Minstens 3 weken op voorhand te reserveren Enkel beschikbaar op weekdagen |
Wil je je bezoek aan het Bakkerijmuseum combineren met een van onze andere groepsactiviteiten? Neem dan contact op met:
Françoise Vanfleteren
+32 58 33 55 34