Bakkerijmuseum

Atelier broodbakken

Een workshop, speciaal voor de hobbybakker die meer wil te weten ko- men over de houtoven en voor leken in het broodbakken, die er zich toch aan willen wagen. Onder leiding van de huisbakker krijg je voeling met het deeg. Je bakt er een assortiment ovenkoeken en sandwiches en krijgt er tips over hoe je zelf creatief met deeg kunt omgaan. De producten, afgebakken in een traditionele houtoven, krijg je achteraf mee naar huis (ongeveer 4 ovenkoeken en 8 sandwiches), samen met het recept van de vervaardigde lekkernijen. Een absolute must voor de hobbybakker. Terwijl de degen rijzen en bakken in de oven, bezoekt de groep het museum*.

Duur

+/- 2,5u

Prijs

10 p.p. (vrij museumbezoek inbegrepen)

Aantal personen

Min. 15 en max. 25 personen

 

Chocolade atelier

De Belgische chocolatiers behoren nog steeds tot de absolute wereldtop en een beetje chauvinisme kan nooit kwaad. Tijdens deze workshop kom je van alles te weten over het product op zich. De bakker vertelt je heel wat over de vele mogelijkheden met chocolade. Daarnaast wordt er hard gewerkt om chocoladevormen te gieten en worden truffels vervaardigd. Met de chocoladema- chine wordt de chocolade vloeibaar gemaakt, waarna elke deelnemer zijn/haar ei- gen vorm (naar keuze) mouleert. Na de workshop bezoekt de groep het museum*.

Periode: november tot Pasen

Duur

3u

Prijs

16 p.p.

Aantal personen

Min. 10 personen en max. 20 personen

 

Ambachtelijke bakdemonstratie

Keer terug in de tijd en dompel je onder in de ambachtelijke bakkersstiel. De huisbakker demonstreert het maken van ovenkoeken, sandwiches en een aantal broodsoorten en koffiekoeken. Na de demonstatie trek de groep naar het museum. Het museum verkennen kan op eigen houtje of onder leiding van een ervaren gids*.Vervolgens keert iedereen terug naar de cafetaria voor een heerlijke degustatie. In de voormiddag suggereren we een ontbijtkoek met een kop koffie, in de namiddag een gebak van het huis met kop koffie. Als afsluiter krijgen alle deelnemers een lekkernij mee naar huis.

Niet tijdens weekdagen van schoolvakanties.

Duur

+/- 2,5u à 3u

Prijs

12,70 p.p. incl. degustatie en vrij museumbezoek

Aantal personen

Vanaf 15 personen

 

Geleid bezoek in het Bakkerijmuseum

In het museum vertellen we het verhaal over de evolutie die het bakkers- beroep onderging op vlak van productie, bereiding en verdeling van brood en banket. Een ervaren gids loodst je doorheen het museum en toont je enkele blikvangers zoals een fiets om roomijs mee te maken, onze unieke collectie speculoosplanken, de houtskooltekening van Léon Fréderic uit 1889, een Citroen uit 1927 ….

Wens je nog een natje en droogje in de cafetaria? Voorzie dan zeker een halfuur extra!

Duur

+/- 1,5u (rondleiding)

Prijs

3,5 p.p. (toegang museum) + 40 euro per gids

Aantal personen

Min. 15 en max. 100 personen (max. 25 personen per gids)

 

* Je kan het museum ook bezoeken met een ervaren gids. Per gids wordt 40 euro aangerekend (max. 25 personen per gids). Een geleid bezoek duurt ongeveer 1 à 1,5u.

Contact

Françoise Vanfleteren
+32 58 33 55 34
groepen@veurne.be