Bewoner positief in woonzorgcentrum Ter Linden

  • 17 november 2020

Een bewoner van het woonzorgcentrum Ter Linden heeft maandagmorgen positief getest op het coronavirus. 

Alle andere bewoners van de betrokken residentie werden preventief in quarantaine gehouden en zijn, samen met de medewerkers die de voorbije drie dagen een risico contact hebben gehad met de patiënt, getest op COVID19. Iedereen testte negatief!

De bewoners worden tot donderdag in quarantaine gehouden, met de mogelijkheid tot een bezoek van een vast contact met persoonlijke beschermingsmaterialen. Vanaf vrijdag mag iedereen die negatief testte opnieuw vrij rondlopen op de afdeling, uitgezonderd de personen die symptomen vertonen. Zij moeten op donderdag dan nog een tweede test ondergaan.

In het woonzorgcentrum is er sinds begin september opnieuw bezoek mogelijk en past hierbij strenge veiligheidsmaatregelen toe. Iedere bezoeker moet een mondmasker opzetten als hij of zij zich het woonzorgcentrum bevindt. Het mondmasker mag tijdens het bezoek niet worden afgezet, ook niet buiten op het domein. Iedere bezoeker moet de handen ontsmetten bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum en bewaart de social distancing van anderhalve meter. Het bezoek mag de sanitaire voorzieningen op de kamer niet gebruiken, maar wel de algemene sanitaire ruimtes op de residenties.