Hoe hou ik mijn container proper?

In de restafvalcontainer kan het afval in broodzakken, plastic winkelzakken of kleinere afvalzakken voorverpakt worden.

In de GFT-container zijn plastic zakjes absoluut uit den boze, gezien dit organisch afval gecomposteerd wordt en de aanwezigheid van plastic de kwaliteit van de compost nadelig beïnvloedt. Ook composteerbare zakjes zijn niet toegelaten, omdat het erg lang duurt eer ze composteren.

Een eenvoudige manier om te voorkomen dat afvalresten in de groene container achterblijven, is onderin enkele vellen krantenpapier leggen.  Wanneer de container geledigd wordt, wordt deze gekanteld en geschud. Een stuk krant komt makkelijk los en zo zal het afval er boven ook makkelijker los komen. Bovendien absorbeert het krantenpapier vocht dat afkomstig is van het afval. Wij raden je aan om het keukenafval te verpakken in een papieren (brood)zak of een stuk krantenpapier. Papier bestaat namelijk uit cellulose en is hierdoor composteerbaar.

Ook op het recyclagepark van Veurne kan je papieren gft-zakjes verkrijgen van 8 liter, deze passen perfect in je keukenemmer en helpen je emmer én container proper te houden.