Hoeveel betaal ik?

Restafvalcontainers

Het gebruik en de levering van de restafvalcontainer zijn gratis. Je betaalt een voorschot van 35 euro. Iedere keer dat je de restafvalcontainer aanbiedt, wordt de container gewogen voor én na het ledigen. Er gaat 0,185 euro per kilo afval dat in de afvalwagen valt van je voorschot. Als jouw voorschotsaldo onder 10 euro is gezakt, krijg je een uitnodiging de provisie tot 35 euro aan te zuiveren.

Via deze pagina zal je jouw individueel saldo kunnen raadplegen. Dit is mogelijk vanaf dat je een gebruikersnaam en paswoord hebt.

Ook bedrijven kunnen een restafvalcontainer aanvragen. Meer informatie vind je hier.

Belangrijk!

Houd er ook rekening mee dat, door de invoering van de nieuwe blauwe zak (P+MD), er veel minder restafval in jouw container zal belanden. Alle plastic verpakkingen mogen vanaf 1 april 2021 in de blauwe zak. Minder afval in de restafvalcontainer = lagere afvalfactuur!

Beperk het gewicht van het afval in je restafvalcontainer nog meer door je groene-, fruit- en tuinafval in de GFT-container te deponeren! Nog geen groene GFT-container? Je vindt alle informatie op deze pagina.

P+MD

Voor een nieuwe P+MD zak betaal je vanaf de invoering 0,15 euro per zak. Voor een rol is dit 3 euro.

Scholen kunnen grote P+MD-zakken aankopen aan 0,30 euro per zak. Voor een rol is de totaalprijs 6 euro.

Restafvalzakken

Voor een restafvalzak van 30 liter betaal je 0,80 euro, 8 euro voor een rol. Je betaalt geen extra kosten voor de ophaling. Je kan de kleine restafvalzakken in de vaste verkooppunten vinden.

Belangrijk detail: dankzij restafvalcontainers daalt de productie van plastic drastisch. De ecologische voetafdruk en kost van het gebruik van een restafvalzak is groot én vermijdbaar.

Andere tarieven

Kantelslot: Je betaalt 42,35 euro per container. Deze kost dekt de aankoop van een slot voorzien van 2 sleutels, de levering incl. plaatsing en de administratiekosten. Dit is geen waarborg. Je krijgt dit bedrag ook niet terug als je de container opnieuw inlevert of verhuist. Je kan geen slot laten plaatsen op een container van 40 liter. De gebruiker mag zelf geen aanpassingen aan de containers aanbrengen. Opgepast: gezien het een kantelslot betreft is de positie van het slot van groot belang, wie een slot koopt dat niet door IVVO wordt geleverd riskeert dat het slot niet optimaal functioneert bij kanteling van de container! 

Provisie die je standaard betaalt voor het gebruik van restafval en GFT-containers om je afvalkosten mee te betalen:

  • 35 euro (als je 1-2 containers gebruikt)
  • 70 euro (als je 3-5 containers gebruikt)
  • aantal containers x 35 euro (als je meer dan 5 containers gebruikt)

Omruiling van een container: 12 euro (vanaf de tweede omruiling)

Vervanging van een defecte container door verkeerd gebruik:

  • 35 euro: container van 40 liter
  • 40 euro: container van 140 liter
  • 50 euro: container van 240 liter
  • 300 euro: container 1100 van liter

Vervanging van onderdelen of van de elektronische gegevensdrager door verkeerd gebruik: 20 euro per interventie

Stopzetting van het gebruik van de container: Je kan jouw container terugbrengen naar het recyclagepark. Als de container niet proper wordt terugbezorgd, dan wordt er een reinigingskost van 12 euro aangerekend.

Indien een herinnering voor het betalen van de provisie onbeantwoord blijft: de container zal worden geweigerd en niet worden geleegd.