Boek "De Kerst Slaper"

boek kerst slaper
© Ton de Koning

In 2020 schreef auteur Onno van Gelder jr. "De Kerst Slaper", een uniek kerstverhaal gebaseerd op een Veurnse legende dat te lezen was op 14 panelen verspreid over het stadscentrum. Een uitgestippelde wandeling bracht je langs alle panelen en zo kon je het volledige verhaal lezen en de bijhorende illustraties bekijken.

In 2021 ging Onno nog een stapje verder en besloot hij "de Kerst Slaper" uit te brengen in boekvorm

Ben jij al benieuwd naar het boek? Bestel jouw exemplaar via deze link en kom het ophalen op 10 december tijdens een exclusieve signeersessie van Onno in "het Huis van de Kerst Slaper" in het Historisch Stadhuis.

 

boek kerst slaper

Kan je niet wachten tot 10 december op jouw exemplaar? “De Kerst Slaper” is eind november al beschikbaar in de boekhandel en bij Visit Veurne. Wil je graag een Engelstalige versie om cadeau te doen aan vrienden of familie in het buitenland? Ook dat kan! Het boek wordt onmiddellijk in twee talen uitgegeven.

Voor de gelegenheid openen we tussen 17 december en 9 januari openen we in ons Historisch Stadhuis het enige echte “Huis van de Kerst Slaper”. Voel je welkom in de magische wereld van de Kerst Slaper, het hoofdpersonage uit het boek “De Kerst Slaper” van Onno van Gelder jr., en geniet van een zalige kerstsfeer.

Voor meer info en openingsuren, klik hier.

 

boek kerst slaper

Flaptekst

‘Vrieskou putte hem uit, hij zocht een rustplaats. Vanuit een nabijgelegen huis zag een vrouw Firmin voorbij schuifelen. Compassie laaide in haar op, de ijskristallen op de kleine ruiten smolten terstond. Ze reikte hem een kom hete soep aan en repte zich weer naar binnen. Tranen rolden over zijn wangen, vielen tussen de ogen van de vette bouillon.’

Welke calamiteit overkwam Firmin waardoor hij de straten van Veurne afschuimde op zoek naar een plaats om te wonen? Had hij daar enig aandeel in? Hoe reageerde hij wanneer onverwacht uit een ver verleden Odette voor hem stond? 

 

 

kerst slaper