Deelfietsen Transmobil

Beschrijving

Veurne is samen met Koksijde en De Panne gestart met een eigen deelfietsensysteem. Er staan 60 deelfietsen verspreid over verschillende locaties. Je zal de opvallend groene exemplaren op negen vaste parkeerlocaties vinden, onder andere aan het station, bij Stadskantoor De Seylsteen, aan het Bakkerijmuseum en in het Stadspark.
 

Handig toch? Je wil even een fiets lenen én je kan die op negen locaties terugplaatsen! Met het deelfietsenproject kan het nu ook in Veurne, De Panne en Koksijde. Het systeem van deelfietsen met vaste standplaatsen is mogelijk dankzij het gebruik van slimme sloten, die een ingebouwde GPS hebben en geopend kunnen worden met de Mobit-app op de smartphone.

Gratis voor inwoners en tweedeverblijvers!

Bij de eerste registratie in de Mobit-app zal je een digitale portefeuille, de wallet, moeten opladen met 5 euro waarmee de ritten worden betaald. Het systeem is voornamelijk gericht op korte verplaatsingen. Om het deelfietsensysteem te promoten, zullen de drie gemeenten de fietsen gratis aanbieden aan inwoners en tweedeverblijvers. Je wallet zal dus niet worden gebruikt om te betalen, maar is wel noodzakelijk om de fiets te kunnen ontlenen.  

Hoe werkt het?

Het systeem van deelfietsen met vaste standplaatsen is mogelijk dankzij het gebruik van slimme sloten, die een ingebouwde gps hebben. Je opent het slot met een app op je smartphone.

  1. Download de app (Android (externe link) of Apple (externe link)) op je smartphone.
  2. Registreer je, betaal 29 euro waarborg (niet voor inwoners van Veurne, De Panne en Koksijde) en voeg krediet toe aan je wallet.
  3. Via de app, zoek je naar een Mobit-fiets in je buurt. Daar aangekomen, scan je de QR-code op het slot van de Mobit-fiets. Als je correct geregistreerd bent en de fiets beschikbaar is, opent het slot vanzelf.
  4. Gebruik de fiets zo lang je die nodig hebt.
  5. Als je de fiets terug wil sluiten, plaats je je fiets correct terug op één van de negen vaste parkeerlocaties en sluit je handmatig het slot. De rit wordt dan automatisch in de app beëindigd.

Pech of ongeval?

Bij problemen aan de fiets, beëindig je eerst de rit. Daarna meld je in de app wat er mankeert. Bij een ongeval met de fiets, meld je dit via de app. Bij lichamelijke letsels verwittig je uiteraard de politie.

 

foto deelfietsen