Historisch Veurne

WEGENS HET COVID-19 VIRUS WORDT DIT EVENEMENT UITGESTELD NAAR 16 APRIL 2022. IEDEREEN DIE REEDS EEN TICKET KOCHT VOOR 2021 ZAL LATER NOG EEN MAIL KRIJGEN. DANK VOOR UW BEGRIP!

Vijf edities lang dompelde Historisch Veurne je, in het laatste weekend van de paasvakantie, onder in historische sferen en maakte je kennis met de volkse geschiedenis van het Veurnse stadcentrum tijdens theaterwandelingen en tal van andere activiteiten. Vanaf 2022 trekt Historisch Veurne naar de Veurnse deelgemeenten met als eerste halte op 16 april, Beauvoorde. Het uitgangspunt blijft hetzelfde, je maakt tijdens theaterwandelingen kennis met het verleden van één van de meest pittoreske dorpen van de Westhoek. De sappige verhalen van ‘aan den toog’ in het plaatselijk dorpscafé, de etiquette regels in het kasteel, maar ook een gruwelijke drievoudige moord in 1919 zijn verhalen die worden vertolkt door acteurs als Wouter Bruneel, Luc Dufourmont, Onno van Gelder jr., Joris Gulders en diverse plaatselijke acteurs.

Maar daarnaast maken we er ook een heus volksfeest van. Een retrokoers palmt de Beauvoordse straten in, op een éénmalig dorpsplein kan je genieten van live-muziek, diverse verenigingen staan er met drank- en eettentjes met vooral Beauvoordse producten in hun aanbod, andere verenigingen/kunstenaars/organisaties openen hun deuren. Verder kan je natuurlijk ook een bezoek brengen aan Kasteel Beauvoorde, waar je in de namiddag het Plovikoor en Volksdansgroep Zannekin ontdekt.

 

wandel retro
dorps andere

 

HV
HV
HV
HV
HV