Interactieve speelwand in de Sporthal

  • 31 mei 2021

De Sportdienst kan uitpakken met een leuke digitale aanvulling in de Sporthal. Er is nu een Lü, een interactieve toepassing. Kinderen, volwassenen en senioren kunnen op een speelse manier motorische en cognitieve vaardigheden verbeteren.

Lü is een ruimtelijk bewegingsspel dat in realtime reageert op het gedrag van, en de interactie tussen de spelers. De Sporthal wordt omgetoverd in een interactieve speelzone. Spelen, rennen, bewegen en samenwerken ... je doet het allemaal tegelijk. Een projector, een computer, computergestuurde lichten en luidsprekers zorgen ervoor dat iedereen meteen zin heeft om met de Lü aan de slag te gaan. Je kan er op je eentje mee basketten, met een team zoveel mogelijk ballen in de roos gooien, een bijzondere warm-up mee uitvoeren … Alles wordt geprojecteerd op een wand voor een leuke beleving. Het moet iedereen er toe aanzetten om op een originele manier in beweging te komen.

De Sportdienst heeft een Lü aangekocht bij de Canadese ontwikkelaar van de toepassing en zal het toestel aanbieden tijdens de eigen activiteiten zoals de sportkampen, Multimove-lessenreeksen, seniorenlessen of sportdagen. De aankoopprijs van de Lü bedraagt 25.000 euro.