Lekkerbekkentocht

Formule A

Een combinatie van een proevertjesbezoek aan het Stadhuis en het bezoekerscentrum* in Veurne en een bezoek aan het bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo. In het bezoekerscentrum Jules Destrooper wandelen we letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde  koekjes uit West-Vlaanderen. Hier zullen we heel wat opsteken over de manier waarop vandaag de dag de verfijnde koekjes worden gebakken. In de proefbakkerij krijgen we een deskundige uitleg en vanzelfsprekend staat proeven hierbij uitgebreid op het programma (niet op maandag en zon- en feestdagen).

Duur

3,5 à 4u

Prijs

Max. 25 personen: 16 p.p. ; Max. 50 personen: 17 p.p.

Aantal personen

Min. 20 personen

 

Formule B

Een combinatie van een proevertjesbezoek aan het Stadhuis en het bezoekerscentrum* in Veurne en een bezoek aan de seizoensbrouwerij Vandewalle in Reninge. Deze brouwerij werd in 2012 door Chris Vandewalle (brouwerijhistoricus) opgericht volgens een familiale brouwtraditie met wortels tot diep in de 18e eeuw (1756). Je wordt er hartelijk onthaald met een degustatie van twee huisbieren en één seizoensbier, met drie hartige hapjes. Er wordt gewerkt met streekgebonden grondstoffen, een stevige scheut vakmanschap, de invloed van de natuur, de tijd en het rijke historische verleden vormen samen de ingrediënten voor de creatie van de bieren van de “kleinste brouwerij van de Westhoek”.

Duur

4 à 4,5u

Prijs

19 p.p.

Aantal personen

Min. 8 en max. 16 personen

 

Formule C

Een combinatie van een proevertjesbezoek aan het Stadhuis en het bezoekerscentrum* in Veurne en een bezoek aan het gevarieerde groentebedrijf Het Warandehof in Gijverinkhove. Tijdens de rondleiding krijg je het verhaal van de boerderij, gelegen in een oase van rust en groen. Een kleinschalig groentebedrijf met een ruim aanbod van verschillende groenten uit eigen teelt. De specialiteit van Het Warandehof is de teelt van rabarber en de verwerkte producten (rabarberconfituur, - gebak en –ijs). Tot slot degusteren we een heerlijk stukje rabarbergebak met een kopje koffie.

Duur

3,5u à 4u

Prijs

16 p.p.

Aantal personen

Min. 20 personen, en geen max.

 

Formule D

Een combinatie van een proevertjesbezoek aan het Stadhuis en het bezoekerscentrum in Veurne en een bezoek aan het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in Koksijde. De opleiding tot blindengeleidehond is meer dan een training. Baas en hond moeten naar elkaar toegroeien tot een onafscheidelijk paar met een band gebaseerd op respect en vertrouwen. Een bezoek omvat een algemene voorstelling, een demonstratie, een bezoek aan de kennel en een drankje (niet op vrijdagnamiddag, zaterdag en zon- en feestdagen).

Duur

3,5u à 4u

Prijs

15 p.p.

Aantal personen

Min. 15 en max. 60 personen

 

* Tijdens een geleid bezoek aan het Stadhuis en het bezoekerscentrum, verwennen we je met proevertjes van Veurnse specialiteiten: zoetigheden, vleeswaren en een drankje.

Contact

Françoise Vanfleteren
+32 58 33 55 34
groepen@veurne.be