News

  • 22 juni 2022
Zoveel Veurne terras

Opnieuw zuiderse sferen op de Grote Markt

Vanaf vrijdag 1 juli tot donderdag 15 september zal de Grote Markt opnieuw haar intussen traditionele zomerse invulling krijgen. De horeca mag de buitenterrassen verdubbelen en het autoverkeer zal slechts beperkt de Grote Markt kunnen oprijden.
wandelpad Elsie en Mairi opening
  • 21 juni 2022

Wandelpad Elsie en Mairi geopend

Ontdek dit gloednieuwe zorgwandelpad door het historische centrum van Veurne. Deze wandeling van zo’n 2 kilometer brengt je, via wegen die voor iedereen toegankelijk zijn, langs enkele van onze zorgvoorzieningen. 
Rotonde Pannestraat
  • 13 juni 2022

Zomerpauze voor werken in de Pannestraat

Vanaf 1 juli gaan de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer in de Pannestraat N35 in zomerpauze om verkeershinder tijdens de vakantie te beperken. Eind augustus gaat de aannemer verder met de volgende fase van de werken.
Suikerwater persfoto
  • 20 mei 2022

Natuurgebied Suikerwater etaleert troeven

Het natuurgebied in het Suikerpark is officieel geopend. Het is een uniek stukje natuur dat overwegend uit open water en moerasgebied bestaat. De voorbije jaren werden verscheidene natuurinrichtingswerken uitgevoerd om de natuur alle kansen te geven.
De Moeren wielrennen
  • 17 juni 2022

BK Wielrennen ook in Veurne

Op zondag 26 juni strijden de Belgische eliterenners voor de nationale titel in het wielrennen. Het kampioenschap vindt in Middelkerke plaats, maar ook onze stad speelt een prominente rol in het parcours.
Blokpakket voor Veurnse studenten!
  • 25 mei 2022

Blokpakket voor Veurnse studenten!

Het einde van het schooljaar nadert, en dus ook de stress rond de examens! Het Huis van het Kind Veurne-Alveringem zorgt voor extra ondersteuning door de studenten een blokpakket aan te bieden.  
bezoek Grande Synthe
  • 18 mei 2022

Veurne en Grande-Synthe bespreken partnership

Vandaag kwamen de burgemeester, schepenen en enkele medewerkers vanuit de Franse stad Grande-Synthe (bij Duinkerke) op bezoek bij hun Veurnse collega’s. De twee schepencolleges bespraken de mogelijkheden om in de toekomst nauwer te kunnen samenwerken.
Tax on web
  • 13 juni 2022

Hulp bij invullen van belastingbrief

De deadline nadert voor het indiennen van je belastingaangifte. Maar ... zit je in de knoei met je belastingbrief? Weet je niet welk bedrag je bij welke code moet invullen? FOD Financiën helpt je op weg!
reservelijst vaccinatiecentrum
  • 24 mei 2022

Vaccinatiecampagne 80-plussers

Binnenkort starten opnieuw de vaccinaties voor mensen vanaf 80 jaar. Die zullen nog steeds plaatsvinden in het vaccinatiecentrum Furnevent in Veurne. 
testkaravaan voorstelling
  • 17 mei 2022

Testkaravaan voor bedrijven

Goed nieuws voor Veurnse bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame mobiliteitsoplossing. Veurne heeft een samenwerking van drie jaar afgesloten met de Provincie West-Vlaanderen om de Testkaravaan naar onze stad te brengen.