News

  • 17 september 2021
coronavirus algemeen

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

[UPDATE VRIJDAG 17 SEPTEMBER] Information all languages: www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info
RLM behaag je tuin
  • 8 september 2021

Behaag je tuin!

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur, klimaat en je eigen goed voelen. Plant een boom, haag of klimplant. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.
stapwest
  • 27 augustus 2021

Ontdek je creatieve zelf!

Zin om je creatieve zelf te ontdekken en te ontwikkelen? Dan vind je bij de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten en de Westhoek Academie heel wat interessante opleidingen. 
einde vaccinatie
  • 24 augustus 2021

Laatste vaccinatiekans!

De vaccinatiecampagne in Vaccinatiecentrum Furnevent zit er bijna op. Wie snel is, kan zich nog laten vaccineren. Iedereen komt in aanmerking, ook als je eerder het vaccin geweigerd hebt, of niet op je eerdere afspraak bent komen opdagen.
graffiti
  • 3 september 2021

Veurne is een graffitimuur rijker!

Veurne is een graffitimuur rijker!  
Rozendalstraat fietsbrug impressie
  • 26 augustus 2021

Fietsbrug Voetbalstraat-Rozendalstraat

Volgend jaar wordt er gestart met de aanleg van de langverwachte fietsbrug over het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. Je zal dan veilig met je fiets van Petit-Paris naar de Nieuwstad kunnen rijden. De Rozendalstraat zal ook gedeeltelijk worden omgevormd tot een fietsstraat.
schepen Jonas Bel
  • 23 augustus 2021

Jonas Bel wordt nieuwe schepen

Jonas Bel (29) wordt de nieuwe schepen voor Veurne Plus nadat Celine Mouton begin juli haar politiek afscheid aankondigde. Hij neemt alle bevoegdheden van Mouton over. Michèle Note wordt de nieuwe fractieleider voor Veurne Plus.
De Lijn NMBS
  • 27 augustus 2021

Financiële tussenkomst vervoersonkosten bij studenten

Leuk nieuws voor Veurnse leerlingen en studenten die met openbaar vervoer naar school gaan.  Het stadsbestuur voorziet vanaf september een financiële tussenkomst op hun jaarabonnement.
Autoloze zondag
  • 25 augustus 2021

Autovrije zondag op 19 september

Van 16 tot 22 september is er de Week van de Mobiliteit met op 19 september Autovrije Zondag. Stad Veurne neemt hieraan deel, met als thema duurzame mobiliteit. In het Vaubanpark en de Daniël De Haenelaan kan je gratis deelnemen aan heel wat leuke activiteiten en dit van 11 tot 17 uur.
GFT en restafval
  • 20 augustus 2021

Vermijd zware GFT-containers

Dit jaar kennen we een erg natte zomer waar hittegolven en droogte geen kans krijgen. De overvloed aan regen leidt ertoe dat het gft-afval, welke in dit seizoen een groot aandeel tuinafval bevat, veel natter en bijgevolg veel zwaarder is dan tijdens een gemiddelde zomer.