Veurne La Fête

Prijs

Voor 1 festivaldag betaal je 12 euro, voor een combiticket van de 4 dagen is dat 40 euro. Voor de kindermiddag op zondag 5 september met Kapitein Winokio betaal je 5 euro.

Tickets

Bestel je tickets via deze link.

Veurne La Fête voor kinderen?!?

Niemand minder dan Kapitein Winokio komt naar de REDDY KEUKENS Arena! Op zondag 5 september om 14 uur doet hij een poging om de Arena plat te spelen! Al meer dan 15 jaar vindt Kapitein Winokio liedjes en zingt ze samen met Mevrouw de Poes en zijn muziekmatrozen. Hij staat op – zingt een liedje, poetst zijn tanden – zingt een liedje, eitje ontbijtje – een liedje, varen – een liedje, … Voor alles verzint de Kapitein een melodietje. Kom, zing, dans, lach en vier met ons mee!

Donderdag 2 september

19.15 uur: REX REBEL (www.rexrebel.com)

Rex Rebel is een nieuwe spraakmakende revelatie in de Belgische elektronische muziekscene, gevormd door Sam Bettens, Reinout Swinnen en Wim Van der Westen. Rex Rebel klinkt enorm speels, absoluut catchy, poppy en dansbaar. Bas, keys, drums en een stem in transitie... een combinatie die ieders nieuwsgierigheid zal aanscherpen.

20.45 uur: MILOW (www.milow.com)

Al meer dan 10 jaar rijft Milow het ene succes aan het ander mooi optreden. Speciaal voor Veurne la Fête komt hij met zijn trio. De aangrijpende lyrics en de akoestische charmes van zijn gitaar laten tot in het diepste van zijn ziel kijken. 

Vrijdag 3 september

19.15 uur: JASPER ERKENS (jaspererkens.com)

Geboren in België. Gevormd door de wereld. Brussel. Amsterdam. Londen. Hij was pas 15 toen hij zijn eerste plaat releaste. 2020 bracht reeds 3 singles aan het licht, tijdens de opnames van een videoclip brak Erkens echter zijn voet waardoor hij enkele maanden niet meer kon wandelen. Hij nam van deze gelegenheid gebruik, sloot zichzelf op op zijn zolderkamer/homestudio in Amsterdam en legde de laatste hand aan zijn self-produced derde album dat uiteindelijk 'Limbo Terminal’ is geworden.

20.45 uur: AXELLE RED (www.axelle-red.com)

Met meer dan één miljoen verkochte exemplaren is het album A Tâtons van Axelle Red niet minder dan iconisch te noemen. De hits bleven komen: Rouge Ardent, Sensualité en nog zoveel andere zijn in ons gemeenschappelijke geheugen gebrand. Eén van onze grootste internationale muzieksterren komt naar Veurne! 

Zaterdag 4 september

18.30 uur: GIJS (www.fake.be/gijs)

Jezelf perfect introduceren door middel van enkele pertinente vragen, het is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Enter GIJS, wiens enigmatische verschijning voorlopig wel meerdere vragen oproept. Hoe kan iemand een opleiding kleinkunst aanvatten om er vier jaar later doodleuk naar buiten te wandelen als rapper? Waarom rapt die vervolgens ook nog eens zowat de hele Belgische scene vlotjes aan gort? En wat moeten we met z’n allen denken van iemand die in een Nederlandse tongval de Antwerpse kroon claimt?

19.45 uur: SIMON (vi.be/platform/simonmitx)

De finalist van De Nieuwe Lichting 2021 begon ooit als een Antwerps gastje met een gitaar en een pen waaruit vooral liefdesverdrietliedjes vloeiden. Rond z’n zestiende rolde hij via vrienden de hiphop in, en wat later stond hij mee aan de basis van de Antwerpse rapkliek Roedel. Samen beleefden ze mooie tijden – ruw en opzwepend noemde De Morgen hun debuut Hondsdolheid (2018). Maar na drie jaar begonnen de kriebels om het solo te proberen. En met die beslissing kwam ook het gastje op gitaar weer voorzichtig bovendrijven. 

20.45 uur: BRIHANG (www.brihang.be)

De artistieke veelkunner Brihang onderscheidde zichzelf sinds het verschijnen van zijn debuutalbum als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken. Maar hoe begin je aan die tweede plaat, wanneer duizenden ogen verwachtingsvol in je rug priemen? Brihang worstelde lang met het antwoord daarop, maar vond uiteindelijk toch een werkwijze. Hij sloot zichzelf op binnen de vier muren van zijn studio, zoomde uit en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf. Het resulteerde in CASCO, die tweede plaat die staat als een huis. Eerste single Steentje had slechts enkele maanden nodig om unaniem bestempeld te worden als een hedendaagse klassieker. Zowel Gijs als Simon werden ons getipt door Brihang!

Zondag 5 september

18.30 uur: EMMY D’ ARC (www.facebook.com/emmydarcmusic)

Emmy groeit op met muziek. Ze zingt doodgraag, op de eerste plaats covers van haar favoriete artiesten. Dat zijn geen popsterren, maar halfgoden als Bruce Springsteen, Eddie Vedder en Johnny Cash en grootse vrouwen als Sinéad O’Connor en Dixie Chicks. De nummers die ze online post worden volop gedeeld. Emmy grijpt elke kans om live op te treden. De single Tell the World (die ze schreef met Jente Pironet van Portland) mag als eerste de wereld in, daarna is het aftellen naar de release van de EP. En zoals elke volbloed performer staat Emmy klaar om volop live te spelen. Maar eerst Veurne veroveren!

20 uur: OZARK HENRY (www.studioozarkhenry.com/ozarkhenry)

Piet Goddaer is een man van vele gedaantes waarvan Ozark Henry de bekendste is. Al meer dan 25 jaar speelt hij op de grootste nationale en internationale podia. Verschillende belpopklassiekers prijken in zijn rijkgevulde muzikale catalogus. De laatste jaren gaat hij op zoek naar innovatieve manieren om geluid te beleven. Immersive Sound (3D-geluid) ondergaat mede door zijn input een snelle evolutie. Door de coronatoestanden is hij terug solo aan de slag gegaan, wat resulteert in een aantal exclusieve concerten. Waarvan één in zijn Westhoek… ! Laat ons hopen op veel Sweet Instigators tijdens een warme Indian Summer.

 

Sfeerbeelden

VLF
VLF
VLF
VLF
VLF