Veurne La Fête

9de editie van Veurne La Fête: terug naar de Markt!

Met als belangrijkste ingrediënten Belgisch toppers, de Grote Markt als unieke locatie en een enthousiast publiek keert Veurne La Fête terug naar de basis waar het 9 edities geleden allemaal begon. Op vrijdag 2 september is Veurne dé place-to-be!

We voegen opnieuw enkele bijzondere namen toe aan het ondertussen uitgebreide palmares. Van de 4 groepen maken we er vandaag al twee bekend. De twee andere namen zijn geen onbekenden. Op 21/7 en op 21/8 volgen de twee laatste namen.

HET ZESDE METAAL

 

zesde metaal

Met ‘Skepsels’ gooide Het Zesde Metaal hun 5de album de wereld in. Zonder grote gebaren, opgewekt en bedachtzaam, persoonlijk én maatschappijkritisch. Maar er kwam meer… na een 2 Meter Sessie bij onze noorderburen barstte de band van de ‘goeste’ om zelf een unplugged album op te nemen. Op één dag blikten ze live 8 uitgeklede songs in. 6 bestaande songs en de cover van ‘Everybody Hurts’ van REM en het bloedmooie ‘Wachten’, meteen ook de titel.

Live is ‘Het Zesde Metaal’ uitgegroeid tot een Belgische topper die nieuw werk afwisselt met een dozijn classics. ’t Is nog al nie naar de Wuppe op de Markt van Veurne!

 

BOOM’N VAN DE WEIRELD

 

boomn

Vrouwen en mannen, zon en regen, wit en zwart, eten en drinken, nu of nooit, kortom: over alles waarover het gaat in de wereld der liedjes hebben de Boom’n van de Weireld een eigen mening. Ze zingen die met eigen muziek en teksten in het Nederlands, West-Vlaams en Frans. Maar ook in het Frans-Vlaams. En in het West-Frans, Neder-Vlaams, Vlaams-Frans en op eenvoudig verzoek zelfs in het Nederwestfransvlaams. Eigenlijk dus in alle talen tussen de Leie en de IJzer.

Gezang, accordeon, drums en gitaren wortelen in de stevige potgrond van vier koperblazers. Hoog in de kruinen versmelt chanson met een vleugje Franse pornopop, hier en daar sijpelt een straaltje jazz als zonlicht door het gebladerte en af en toe klinkt de Balkan van tussen de massieve stammen. Of zoals Radio 1 hen noemde: Wereldmuziek uit de Westhoek!

Sfeerbeelden

VLF
VLF
VLF
VLF
VLF
6de metaal
boomn