Unisono (vroegere sabam)

Sabam? Billijke Vergoeding?

Je speelt muziek op de werkvloer, in je zaak of tijdens je evenement? Dan maak je gebruik van het (inter)nationale repertoire van Sabam, de Belgische vereniging voor auteurs, componisten en uitgevers. Je hebt daarvoor een licentie nodig. In ruil mag je vrij gebruik maken van hun repertoire.

De vergoeding die je daarvoor betaalt, is het auteursrecht. Sabam verdeelt deze rechten aan haar auteurs, componisten en uitgevers, die op deze manier een eerlijke vergoeding ontvangen voor het gebruik van hun werken.

De Billijke Vergoeding is een wettelijke licentie die je betaalt wanneer je opgenomen muziek speelt in een publiek toegankelijke ruimte. Deze vergoeding zijn naburige rechten en is een financiële compensatie voor het gebruik van het muzikale repertoire van uitvoerende kunstenaars/artiesten en muziekproducenten.

Unisono: alleen maar voordelen

Het unieke platform van Unisono vereenvoudigt aanzienlijk de aangifte en betaling van beide licenties. Je hoeft niet langer twee aparte licenties aan te vragen voor enerzijds de auteursrechten (Sabam) en de naburige rechten (Billijke Vergoeding). Unisono centraliseert beide, met één licentie en één betaling tot gevolg.

Bovendien beperkt Unisono zich niet tot muziekgebruik. Ook wanneer je audiovisuele werken vertoont, een theaterstuk opvoert of literaire en visuele werken wil gebruiken, kun je via Unisono je licentie aanvragen.

Regel jouw aanvraag via www.unisono.be

De voordelen op een rij

Administratieve vereenvoudiging: je regelt niet langer Sabam en de Billijke vergoeding via twee aparte licenties. Het platform van Unisono zorgt voor één licentie, gevolgd door één betaling.
Meer transparantie: je hebt zicht op hoe het geld dat je betaalt, verdeeld wordt over de verschillende partijen.
Meer gebruiksgemak: een persoonlijk account op MyUnisono waarmee je snel en eenvoudig jouw licentie aanvraagt. Je kunt er ook vrijblijvend tariefsimulaties maken en de status van uw dossier(s) in real time opvolgen.
Eén aansprekingspunt: wens je meer informatie over de verschillende licentietypes of heb je een vraag? De medewerkers van Unisono helpen je graag verder.

Technische dienst
Stadskantoor De Seylsteen
Sint-Denisplaats 16
8630 Veurne
België