Bivak tienerwerking

Bivak vindt dit jaar opnieuw plaats in de paas- en zomervakantie! Bivak is er voor jongeren tot 15 jaar. Ze hebben hun eigen stek, terrein en lokaal, dit alles afgeschermd van de andere deelwerkingen. Ze hebben zelfs een eigen caravan die ze naar eigen wil mogen in kleden en versieren. Gemotiveerde en ervaren animatoren zorgen voor uitdagende activiteiten.

Inschrijven doe je via webshopveurne.recreatex.be

Deelnemers kunnen komen tijdens de uren van de activiteit, maar er is ook 's morgens opvang voorzien tijdens de zomervakantie.

Let wel, tijdens de paasvakantie is er enkel Bivak op de aangegeven uren van de activiteit. In juli en augustus volgt Bivak de uren van Briekeljong. In de krokus- en herfstvakantie is er geen Bivak.

De verzamelplaats voor Bivak is:

  • Paasvakantie: Noordstraat 140, Jeugddienst
  • Zomervakantie: Bivakterrein Noordstraat 146, op Briekeljong

Openingsuren

9 - 17 uur (uitgezonderd paasvakantie). Voor sommige activiteiten kunnen deze uren afwijken. 

Kostprijs

5 euro per dag voor reguliere activiteiten, inclusief vieruurtje. Voor betalende activiteiten staat de prijs bij de activiteit vermeld. Na afloop van de vakantie ontvang je een digitale factuur.

Voor de activiteiten zal het verplicht zijn om op voorhand in te schrijven via de webshop.

Programma

Vrijdag 01/07 – Introductiespel: wie is wie?

Aan allen die zullen komen naar de Bivak proficiat, aan allen die niet zullen komen naar de Bivak… ook proficiat. Wees allen welgekomen op de eerste mega vet coole activiteit waar jij de moni’s en andere bivakkers zult leren kennen. Tot dan!

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u-17u      Meebrengen: /

Maandag 04/07 – Viva Piñata

Haal jullie knuppels, blinddoeken en snoepzakken maar boven. De Bivak maakt hun eigen piñatas en kloppen er de lekkernijen uit!

Prijs: €5 (DT)      Duur: 13u-17u      Meebrengen: /

Dinsdag 05/07 – Cat Snap

Professor LeChat wil zijn Pjoezendex vervolledigen. Het is aan jullie om Veurne in te trekken en om allerhande unieke foto’s van allemaal verschillende katten te nemen. Haal je camera maar al boven, wie weet vind jij de legendarische Miauwtwo!

Prijs: €5 (DT)              Duur: 13u - 17u           Meebrengen: Gsm met een camera

Woensdag 06/07 – Build-A-Boardgame

Je kent het wel. Je zit een gezelschapsspel te spelen en er is die ene persoon die zelf alle regels beter weet. Wel, hier weet iedereen het beter! We spelen samen een bordspel waarbij we zelf de regels uitvinden en aanpassen. Hoe gekker de regels hoe liever!

Prijs: €5 (DT)        Duur : 13u-17u          Meebrengen: /

Donderdag 07/07 - Sportkriebels

Hou jij ook van sporten en zit je niet graag stil? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou! Het wordt vast en zeker een sportieve dag.

Prijs: €7           Duur: 8u -17u           Meebrengen: sportkleren, lunchpakket

Vrijdag 08/07 – Brieky Blinders

Wij zijn de Brieky Blinders. Wij zijn de baas in Veurne. Ons smokkelnetwerk kent geen grenzen. Wij kennen de straten en de mensen. Onze groep kent geen verraders… of toch wel?

Prijs: €5 (DT)           Duur: 13u -17u            Meebrengen: hemd, stropdas of strik, platte pet (opa pet)

Maandag 11/07 – Squid game/ vuil spel

안녕하세요 Bivouacs, 오징어 게임에 오신 것을 환영합니다. 감히 싸울 있습니까? Kun jij de code ontcijferen en zien we jou terug tijdens een vuil spelletje Squid Game?

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u – 17u   Meebrengen: kleren die vuil worden, handdoek

Dinsdag 12/07 - Bellewaerde

Yoooyooo, vandaag gaan we naar Bellewaerdeee!!!

Ik ga alvast in de rij gaan staan voor de Boomerang, de Huracan en de draaimolen. Waar durf jij allemaal op?   

Prijs: €20      Duur: 9u-18u       Meebrengen: lunchpakket

Woensdag 13/07 – Bivak Beach

Wie zomer zegt, zegt BEACH PARTY! Vandaag toveren wij de Bivak om tot onze eigen Bivak Beach. Daarna gaan we lekker uit ons dak tijdens onze poolparty en drinken we lekkere mocktails aan de bar.

Prijs: €5 (DT)      Duur: 13u-17u                    Meebrengen: zwemgerief

Donderdag 14/07 + vrijdag 15/07 –    2-daagse (sunparks/ dropping/ BBQ)

Het is weer zover! De eerste tweedaagse van de zomer is aangebroken! Overdag dikke pret en ‘s avonds gezellig aan het kampvuur.

Prijs: €30    Duur: Do 9u-Vrij 17u     Info volgt nog in brief

Maandag 18/07 – Wat eten we vandaag?

We gaan koken vandaag. Maar jullie gaan niet zomaar koken. Jullie zullen eerst de ingrediënten moeten verdienen aan de hand van een spel. Wie is de beste kok van de Bivak? Dat komen we vandaag zeker te weten.

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u-17u       Meebrengen: kleren die vuil mogen worden

Dinsdag 19/07 - Vlaggenroof

Haal jullie miktalent maar boven voor onze versie van 'Capture the flag'. Verstop de vlag en trek er op uit om de vlag van de vijand te veroveren terwijl je ze beschiet met paintball-katapulten. Voor de gamers onder ons: we willen die 360 no scopes zien

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u-17u           Meebrengen: kleren die vuil mogen worden

Woensdag 20/07 - Koezio

Jullie worden getest op jullie fysieke en intellectuele capaciteiten om de volgende Elite agenten te worden. Snelheid, hoogteparcours, raadsels en andere hindernissen staan op het programma.

Prijs: €20  minimum lengte 1m40      Duur: 9u30-19u30    Meebrengen: outfit lange mouwen, Lunchpakket                                                 

Donderdag 21/07 – Feestdag

Vandaag is er geen Bivak. Niet getreurd want morgen zijn we terug om er weer in te vliegen.

Vrijdag 22/07 – Animator voor één dag

Als jullie dachten dat animator zijn saai is heb je het dik mis! Om het te bewijzen laten we jullie vandaag los in ons speelplein als hulpanimatoren. Maak je borst dus al maar nat om helemaal Plat Op je Bek te gaan. (vertaling: je te smijten)

Prijs: €5 (DT)     Duur: 13u-17u     Meebrengen: /

Maandag 25/07 – Formule 1

We gaan mega crossen met gokarts die je zelf mag ontwerpen. Scheuren over geweldige parcours en veel meer. Dat de snelste mag winnen.

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u-17u     Meebrengen: kleren die vuil mogen worden

Dinsdag 26/07 – Cliché Clash

Vrouwen kunnen niet rijden, mannen zijn dommer, vrouwen zijn fotogenieker, … Niets van die onzin, wij willen bewijs zien in een heuse strijd! Verdedig je eigen geslacht in deze jongens tegen de meisjes extreme.

Prijs: €5 (DT)         Duur: 13u-17u          Meebrengen: gsm (indien je die hebt)

Woensdag 27/07 – We goan noa Brugge

Vandaag gaan we naar Club Brugge. Het stadion zal voor ons geen geheimen meer hebben. Jullie leren op een speelse manier de stad kennen. Daarnaast krijgen jullie ook wat vrije tijd in het centrum van Brugge om te shoppen.

Prijs: €10    Duur: 7u30-18u15       Meebrengen: lunchpakket, gsm (indien je deze hebt), eventueel wat zakgeld om te shoppen.

Donderdag 28/07 – Spa-day met hottub

Het is chillday vandaag. We weten dat de Bivakkers graag eens op hun gemak zitten. Daarom doen we vandaag niets lastig. Hottubje dabei gestookt met hout. we maken een zwembad om in te rusten. We drinken een mocktail. en nog veel meer.

Prijs: €9    Tijd: 13u-17u       Meebrengen: zwemgerief, extra kleren en handdoek

Vrijdag 29/07 – Nachtspel

Ben jij een stoere bivakker? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou! Er wordt ook eten voorzien voor jullie vanavond. Kom dus zeker af, als je durft…

Prijs: €5 (DT)   Duur: 17u-24u PAS OP! Bivak vanaf 13u niet in de voormiddag   meebrengen: warme kledij, proper ondergoed 

Maandag 01/08 – Go hard or go home

Zijn jullie wel echt zo stoer als jullie altijd beweren? Het is dan het perfecte moment om te tonen wat jullie allemaal echt in jullie mars hebben. Het zal bloed, zweet en tranen kosten om deze dag tot een goed einde te brengen!

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u -17u      Meebrengen: /

Dinsdag 02/08 – 3,2,1 ACTIE

Haal maar jullie beste acteerskills boven want vandaag maken we een film. jullie maken zelf het verhaal en kiezen zelf de personages. Misschien zien jullie ons binnenkort in Hollywood om een Oscar in handen te nemen.

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u -17u      Meebrengen: /

Woensdag 3/08 - Aquacafé

ijdens de zomer zal het hoogstwaarschijnlijk weer tropisch warm zijn. Er is maar één oplossing daarvoor: drinken,drinken en nog meer drinken. Wij gaan ons eigen café starten met de Bivak en daar verschillende drankspelletjes spelen. Natuurlijk wel met water!! Train dus maar al die blaas want het gaat nodig zijn.

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u-17u      Meebrengen: /

Donderdag 04/08 – Binnen de minuut

Misschien kennen jullie nog het TV-programma ‘Binnen de minuut’. Dat zullen we vandaag ook doen. Jullie worden verdeeld in groepen en moeten zoveel mogelijk opdrachten tot een goed einde brengen. Maar je krijgt maar 1 minuut om elke opdracht op te lossen.

Prijs: €5 (DT)       Duur: 13u-17u        Meebrengen: /

Vrijdag 05/08 – Bobbejaanland

Er is niks toffer dan een uitstap met je beste matties. Daarom gaan we samen Bobbejaanland onveilig maken. Afkomen is de boodschap!

Prijs: €22     Duur: 7u – 19u30      Meebrengen: Lunchpakket

Maandag 08/08 – Yorben’s birthday bash

Het is ongelofelijk, raar maar waar. Yorben is jarig, en dat gaan we keihard vieren, Laten we hem deze dag nooit vergeten!

Prijs: €5 (DT)     Duur: 13u-17u       Benodigdheden: /

Dinsdag 09/08 – Multifunctionele gabbers

De smartphone is vandaag niet meer uit onze handen te slaan. Nu zijn we benieuwd hoe goed jullie met de smartphone kunnen werken. Aan de hand van opdrachten bekijken we wie een echte krak is in het werken met een smartphone.

Prijs: €5 (DT)     Duur: 13u-17u       Meebrengen: Gsm + powerbank (indien je dit hebt)

Woensdag 10/08 – Survival of the fittest

Iedereen stoeft wel eens met zijn spierballen, maar zijn deze echt of is dat één grote leugen? Ben je ervan overtuigd dat jij de sterkste, slimste, mooiste Bivakker bent, kom dan zeker af! En misschien neem jij wel de mega super vette fantastische trofee van ‘Bivakker van het jaar’ mee naar huis.

Prijs: €5 (DT)      Duur: 13u-17u      Meebrengen: /

Donderdag 11/08 + Vrijdag 12/08 – 2-daagse

(Zoo van Antwerpen)

Tijdens de tweedaagse blijven jullie slapen op ons plein. We doen tal van activiteiten. Een teambuilding om het groepsgevoel te versterken. We gaan naar de Zoo van Antwerpen. Fun verzekerd!

Prijs: €30      Duur: do 9u-vrij 17u       Meebrengen: info volgt nog in brief

Maandag 15/08 – Feestdag

Vandaag is er geen Bivak, jammerrrrr. Een extra dagje om te bekomen van de tweedaagse maar ook  om helemaal los te gaan de komende weken!

Dinsdag 16/08 – Frietness

Yeaaa boii, tijd voor de Bivakkers om ‘kasten’. We bouwen onze eigen frietnesszaal en gaan tekeer op de gewichten met een frietje erbij. Carbs, carbs, carbs!!

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u-17u     Meebrengen: Sportieve kledij, een hongertje 

Woensdag 17/08 – Mensen Bingo

Vandaag gaan we proberen we om ter snelst onze Bingo kaart te vullen!

‘Een oude man met een kruk, een jongetje met een gele trui en een mevrouw met een klein wit hondje? JAA BINGOOOO!!!’

Prijs: €5 (DT)     Duur: 13u-17u    Meebrengen: gsm (indien je die hebt)

Donderdag 18/08 – ‘Now this is QUADracing’

Tijd om te crossen! Vandaag gaan we samen gaan racen met elektrische terreinmonsters. We scheuren langs het 1,5km lange parcours en moedigen ons eigen team aan. Zal jij als eerste finishen?

Prijs: €13     Duur: 10u-17u     Meebrengen: kleren die vuil mogen worden, extra kleren, drinkfles, lunchpakket

Vrijdag 19/08 – Crimibox + stadsspel

Chillings in grootstad Veurne.Night Crawler slaat opnieuw toe. De beruchte seriemoordenaar staat bekend om het sturen van treiterende berichten naar de politie, aanwijzingen die hen zullen helpen deze seriemoordenaar te vangen. Maar dat lukt ze nooit. Deze keer heb jij de kans om hem te stoppen. Bestudeer de berichten die de politie heeft ontvangen van de Night Crawler en breng dit monster voor de rechter!

Prijs: €5 (DT)     Duur: 13u-17u      Meebrengen: /

Maandag 22/08 – Mocktail Quiz

Hou je van mocktails en wil je je eigen mocktail maken?

Dan kan dit vandaag maar zal niet gemakkelijk gaan. Door verschillende opdrachten kan je een rare mocktail uitkomen…

Prijs: €5 (DT)    Duur: 13u-17u      Meebrengen: /

Dinsdag 23/08 – Harde pleinspelen

Go hard or go home! Vandaag gaan we allerlei old school spelletjes spelen. Van tikkertje tot omgekeerd verstoppertje tot schipper mag ik schmacko’s eten. Jiplaaa!

Prijs: €5 (DT)        Duur: 13u – 17u       Meebrengen: /

Woensdag 24/08 – Dagje Gent (Graffiti + O’Learys)

Tijd voor de Bivak om Gent nog eens te gaan veroveren!

We beginnen met een graffiti workshop, gaan erna minigolfen en voorzien ook wat tijd in het mooie stadscentrum om wat te winkelen. Nie neute nie pleuje!

Prijs: €20     Duur: 8u-20u       Meebrengen: Lunchpakket, zakgeld om te shoppen (niet verplicht)

Donderdag 25/08 – Spekketocht

Aandacht aan alle snoepers. We gaan een grote tocht afleggen. Naar waar? Weten we niet. De snoepjes zullen aangeven welke richting we uitgaan! “Aardbei-framboos! Was da naar links of naar rechts?”

Prijs: €5 (DT)        Duur: 13u-17u      Meebrengen: /

Vrijdag 26/08 – Fin de Saison

Tis weer voorbij die mooie zomer … Maar niet getreurd, we gaan augustus in stijl afsluiten. Eerst gaan we gezellig samen brunchen, daarna een rustige groepsactiviteit en ‘s avonds een frietje en een snack eten.

Prijs: €5 (DT)        Duur: 10u-17u           Meebrengen: Fiets

Maandag 29/08 – Bivak vs Monis: strandeditie

Jaaaa matje kerls! Tis weer Bivak tegen de Monis! Wie zal dit jaar winnen? Vorig jaar waren de monis voor een 5e jaar op rij ongeslagen. Maar misschien kun jij dit jaar het tij doen keren in deze STRAND EDITIEEE!!!

Prijs: €5 (DT)       Duur: 10u-17u      Meebrengen: Fiets, zwemgerief, lunchpakket

Dinsdag 30/08 – Castle Crashers

Vandaag gaan we het zotste kasteel ooit bouwen, om die erna met de grond gelijk te maken. En niet vergeten, hoe hoger ze zijn hoe harder ze vallen!

Prijs: €5 (DT)       Duur: 13u-17u       Meebrengen: /

Woensdag 31/08 – Grote Kuusinge

Geen werking vandaag, het zit er weer op voor dit jaar! Tot de volgende keer

Reglement

docx bestandReglement ouders 2020.docx (46 kB)

bivak logo

Contactgegevens en openingsuren

Jeugddienst
De Pallette
Noordstraat 140
8630 Veurne
België
058 33 55 71
10:00 - 12:00
Op afspraak
14:00 - 17:00
Op afspraak
10:00 - 12:00
Op afspraak
14:00 - 17:00
Op afspraak
10:00 - 12:00
Op afspraak
14:00 - 18:00
Op afspraak
Gesloten
Gesloten
10:00 - 12:00
Op afspraak
14:00 - 17:00
Op afspraak
10:00 - 12:00
Op afspraak
14:00 - 17:00
Op afspraak