Wintervariaties

sneeuwvlok
affiche herdenkingsfakkeltocht
koop hier je tickets

 

17 december: Wannes Cappelle & Nicolas Callot

Schubert in het West-Vlaams

Wat er gebeurt als je werken van Schubert vertaalt naar het West-Vlaams? Daar waren wij ook benieuwd naar. Zanger Wannes Cappelle en pianist Nicolas Callot testten het uit en komen het resultaat aan ons voorstellen op 17 december in dienstencentrum De Zonnebloem. 

 


Locatie: Zonnebloem - Start: 20u00 - Duur: 1 uur

Nicholas
Klik op de foto voor meer.
koop hier je tickets


11 februari: Arte Amanti

Arte Amanti is een festival over heel Vlaanderen dat grote (inter)nationale sterren naar locaties buiten het reguliere concertcircuit brengt. Naast finalisten van grote internationale wedstrijden en vermaarde kamermuziekensembles biedt het festival ook jong Belgisch talent een podium. In Veurne zetten we twee jonge Belgische pianisten in de kijker. Lenny Bui-Vandeput en Kirsten Gedeshi zullen ons muzikaal verwennen en zullen zowel solo als in quatre mains optreden.

De Leuvense pianist, Lenny Bui-Vandeput, begon reeds op 6-jarige leeftijd met piano. Na zijn opleiding aan het KSO Lemmensinstituut, volmaakte hij in 2018 zijn bachelor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Daarna studeerde hij een jaar bij Amy Lin aan het HEAR, Académie Supérieure de musique. Momenteel voltooit hij zijn masterstudies in Brussel in de klas van Jan Michiels. Kirsten Gedeshi kreeg op 6-jarige leeftijd haar eerste pianolessen aan de  Akademie van Muzische Kunsten in Meise. Als 15-jarige startte ze als jong talent de lessen piano in het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze momenteel haar studie aan het afronden is bij Jan Michiels.

Locatie: Spaans Paviljoen - Start: 20u - Duur: 1u30

11 november: Herdenkingsfakkeltocht

Dit jaar slaan we voor de herdenkingsfakkeltocht een andere weg in. We stappen af van het WOI-verhaal en kiezen voor het thema 'De Slag om Veurne 1940' om onze herdenking uit te werken. Tijdens een theaterwandeling maak je als bezoeker op elke stopplaats kennis met het verhaal van enkele soldaten en burgers, verteld door acteurs. Stuk voor stuk waargebeurde feiten, die getuigen van intens menselijk leed en verlies, en die de waanzin illustreren van wat een oorlog betekent. Verhalen over heldenmoed, het uitvoeren van soms zinloze bevelen, het lijden van soldaat en burger, teruggevonden in getuigenissen, geschriften en boeken.

Duidelijk geen historisch-wetenschappelijke uiteenzettingen, maar verhalen van mensen die het aan den lijve hebben meegemaakt; soldaten van gewone komaf, maar ook van de adelstand, Veurnaars en vluchtelingen. Onschuldige burgers en soldaten, geprangd tussen ‘God Save The Queen’ en ‘Gott Mit Uns’. Deze theaterwandeling zal zeker niemand onberoerd laten.

 

 

Start: Stadspark om 18u - Afstand: 2,4 km - Duur: 1u30

Wannes en Nicolas
Klik op de foto voor meer.
koop hier je tickets

29 januari: Nicholas Arnst - In alle eerlijkheid

Na het succes van zijn eerste voorstelling ‘Echt’, komt Nicholas met een nieuwe theatervoorstelling, ‘In alle eerlijkheid’. Een voorstelling waarin hij af en toe een tip van de sluier licht, ja zelfs uitlegt hoe hij je om de tuin leidt, om je dan alsnog met verstomming te slaan. Verbazingwekkende acts waarvoor u niet alleen geen verklaring heeft, maar waarvan u rotsvast van overtuigd bent dat er helemaal geen verklaring voor kán bestaan. Geen toeters, geen bellen, geen rookgordijnen, geen dubbele bodems, gewoon puur Nicholas: groots in zijn eenvoud, ongeëvenaard in zijn vak.

 

Locatie: Zonnebloem - Start: 20u00 - Duur: 2 uur

 

arte amanti
koop hier je tickets
affiche wintervariaties