Huren van zalen

Stad Veurne volgt de updates van de Nationale Veiligheidsraad op de voet. We merken dat er heel wat vragen rijzen omtrent het huren van onze zalen tijdens deze coronaperiode. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Net zoals de coronacrisis en de aanpak ervan, zullen de richtlijnen ook regelmatig wijzigen.

Eerst nog even dit:

  • Georganiseerde activiteiten met een max. van 50 personen zijn toegelaten in onze ontmoetingscentra. Dit mits inachtneming van de veiligheidsafstanden, de algemene richtlijnen en de relevante protocollen. 
  • Alle activiteiten met een zittend publiek met een max. van 200 personen zijn toegelaten in onze ontmoetingscentra. Dit op voorwaarde dat de algemene richtlijnen en de relevante protocollen worden gevolgd en de activiteit groen licht krijgt volgens de CERM-tool. Let wel dat dit afhankelijk is van de capaciteit van de zaal.
  • Voor organisaties met bewegende activiteiten is er een minimum van 10 m² nodig per deelnemer.
  • Een mondmasker is verplicht wanneer er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Enkel voor het bespelen van een instrument of het nuttigen van een drankje of eten kan het mondmasker afgezet worden.
  • Het aanbieden van drank- of etenswaren tijdens activiteiten in de ontmoetingscentra is toegelaten, op voorwaarde dat de organisator voldoet aan de voorwaarden van de geldende coronagidsen horeca.
  • Als zaalhuurder dien je steeds de veiligheidsrichtlijnen na te leven. Hanteer daarbij 4m² per persoon voor zittende activiteiten en 10m² per persoon voor activiteiten met beweging. Doe een mondmasker aan en was/ontsmet regelmatig de handen.

Capaciteit ontmoetingscentra

xlsx bestandCapaciteit OC's, Zonnebloem & Furnevent.xlsx (9 kB)

Organiseren of niet, met of zonder publiek?

Indien de veiligheidsafstanden, de algemene richtlijnen en de relevante protocollen niet nageleefd kunnen worden, kan je activiteit niet doorgaan.

Let op! Voor activiteiten met publiek dien je ook groen licht te krijgen volgens de CERM-tool.

Gebruikersreglement

pdf bestand170828_GR Hervaststelling gebruikersreglement ontmoetingscentra.pdf (162 kB)