Gemeente veurne

Woonzorgcentrum Ter Linden

Ter Linden ligt op een bevoorrechte plaats, namelijk in het stadscentrum en te midden van veel groen. OCMW Veurne heeft een eeuwenoude traditie in bejaardenzorg. Al sinds 1849 behartigt  OCMW Veurne het lot van haar bejaarden, die in een gedeelte van het Sint-Janshospitaal werden opgevangen. Dankzij inzet van bewindvoerders en medewerkers is dit initiatief door de jaren heen uitgegroeid tot een dienstverlening die tot ver buiten de Veurnse grenzen bekend is.

De directie en het personeel willen van het centrum een plaats maken waar het goed is om te leven en wonen. Centraal staat het respect voor de bewoner. De totale dienstverlening staat in het teken van zingeving en zinbeleving. De bewoner wordt daarom actief betrokken in het dienstenaanbod en door de attenties van de medewerkers duidelijk gemaakt dat hij/zij er zich mag thuis voelen.

Ter Linden wil vooral een thuis zijn met een ziel, een innerlijke kracht, afgestemd op de noden van elke bewoner. Ons kwaliteitsbeleid is daarvan het bewijs. Kwaliteitszorg vertaalt zich in het onaantastbare respect voor de bewoner, in alle diensten en handelingen.
Bij elke benadering van een bewoner is haar/zijn eigen belevingswereld het vertrekpunt, met het oog voor de persoonlijke leef- en woongewoonten. Hierop enten wij een zorg op maat en dit op het vlak van medische verpleegkundige zorgen, voeding, wonen, sociale contacten, ontspanning, spiritueel leven en ook wat betreft het financiële aspect van het verblijf. De mening en autonomie van iedere bewoner is hierbij ons kompas, de richtingswijzer.

LCP