Gemeente veurne

Zomervariaties

Zomervariaties 2018

Komende zomer kan je in Veurne weer terecht voor de Zomervariaties, 4 culturele voorstellingen op verrassende plaatsen in onze stad. Voor deze editie kozen we voor een rode draad in onze locaties, want de 4 Zomervariaties vinden plaats in diverse kerken.

 

04/07: VILJA DUO - HOU ME VAST

Duo Vilja brengt luchtacrobatie en dans, gaande van klassiek ballet over tango en jazz tot moderne dans. Bram en Irina dansten hun eerste pas de deux, samen in 2010, het was toen al meteen duidelijk dat er chemie was tussen beiden. In December 2015 besloten ze samen op het podium te gaan. Ze richtten Vilja Duo op en sindsdien werkten ze onder andere voor Opera Royal de Wallonie, Delhi International Arts Festival, Het Witte Paard, Vlaams Muziek Theater, Circus Boxtalino en vele andere

Het duo had plannen om met een afgewerkte show te toeren. Met de vraag vanuit Cultuur&Toerisme Veurne om de opening van de Zomervariaties 2019 te verzorgen, geraakte alles in een stroomversnelling. Tijdens de Zomervariaties zal je dus de première krijgen van hun gloednieuwe show 'Hou me vast', waarin Vilja Duo en Kris Doms je meenemen door middel van live muziek, dans en luchtacrobatie in een verhaal over liefde, relaties, intimiteit, geborgenheid, loslaten, fantasie en hoop.

Duur: 45 minuten
Aanvang: 20u00
Locatie: Sint-Bertinuskerk (Bulskamp)
Ticket: Gratis voor Veurnaars / €5 voor niet-Veurnaars

 

Klik hier en reserveer jouw plaats(en) voor Vilja Duo - Hou me vast

 

16/07: DUO BERLINGO - NO WAY BACK

Niels Reynaert en Samuel Bey vormen samen Duo Berlingo. In hun eerste voorstelling “No Way Back” bouwen ze met kinderlijk enthousiasme gewaagde constructies met 56 blauwe groentebakken. Wat eenvoudig begint wordt al snel een aanstekelijk spel van uitdagen en uitproberen, met het publiek als bevoorrechte getuige.

‘No Way Back’ vertelt over de zoektocht van twee vrienden. Over de pogingen die ze ondernemen om vat te krijgen op de situatie. Ze verliezen zich in hun eigen spelregels en gaan tot het uiterste. Tot de torens vallen.

Een komische circusvoorstelling over speelsheid, kameraadschap, tweespalt en ook een beetje over het leven.

Duur: 40 minuten
Aanvang:
20u00
Locatie:
Sint-Jans Onthoofdingskerk (Eggewaartskapelle)
Ticket: Gratis voor Veurnaars / €5 voor niet-Veurnaars

 

Klik hier en reserveer jouw plaats(en) voor Duo Berlingo - No Way Back

 

08/08: Mirek Coutigny - Revisions #1

 

Mirek Coutigny is een componist die voortdurend zoekt naar een unieke, nog nooit gehoorde, klankenmix tussen akoestische en elektronische instrumenten.

Hij heeft zijn repertoire opgebouwd door stukken te schrijven voor verschillende musici en ensembles (Lunapark-ensemble, Spectra-ensemble, ...). Op zijn debuut EP, Revisions # 1, neemt hij al deze composites en mixt hij deze tot iets “nieuw”.

Het resultaat is muziek die wordt aangestuurd door een nooit eindigende puls. Door de combinatie van pianospel, synthesizers en snaren ontstaat een boeiende filmische soundscape.

Duur: 50 minuten
Aanvang:
20u00
Locatie:
Sint Audomaruskerk (Booitshoeke)
Ticket: Gratis voor Veurnaars / €5 voor niet-Veurnaars

 

Klik hier en reserveer jouw plaats(en) voor Mirek Coutigny - Revisions #1

 

22/08: 50 jaar Orgelfestival

 

Het Internationaal Orgelfestival van Veurne bestaat 50 jaar en daar mogen de Zomervariaties niet bij ontbreken. Violist Paul Klinck en fluitiste Ilse Vromans brengen samen met Jan Vermeire een feestelijk programma met werk van o.a. Johann Sebastian Bach.

Duur: 60 minuten
Aanvang:
20u00
Locatie:
Sint Walburgakerk (Veurne)
Ticket: €8/persoon

 

Klik hier en reserveer jouw plaats(en) voor 50 jaar Orgelfestival

Meer info

Jouw plekje voor één of meerdere variaties reserveren?

Inschrijven voor de Zomervariaties doe je via het inschrijvingsformulier op de webshop op de website van stad Veurne (www.veurne.be). Je kiest zelf of je inschrijft voor een reeks Zomervariaties of per variatie apart.

Gelieve telkens het inschrijvingsbewijs voor te leggen bij het onthaal. Je ontvangt dit via e-mail nadat je alle stappen op het online formulier doorlopen hebt.

 Informatie en andere vragen: 058 33 55 31 of variaties@veurne.be

4 voorstellingen in juli en augustus - deuren 19u15 - aanvang 20u00 (tenzij anders vermeld)

Toegangsprijs: 5 euro, de factuur wordt thuis opgestuurd
                      gratis voor Veurne + deelgemeenten

Contact

Afdeling Leven en Welzijn

Dienst cultuur en toerisme

Grote Markt 29, 8630 Veurne

cultuur@veurne.be (voor cultuurgebonden zaken)
archief@veurne.be (voor vragen i.v.m. archief)
oc@veurne.be (voor verhuur lokalen)

Facebook-pagina

Facebook pagina Furnevent

tel.058 33 55 35 (cultuur) en 058 33 55 38 (verhuur lokalen)
Medewerkers
LCP