Een restafvalcontainer?

restafvalcontainer header

Bestellen

Je bestelt je restafvalcontainer via www.ivvo.mob-it.be of 057 21 41 60. Je hebt de gebruikersnaam en code nodig die je hebt ontvangen via de brief van afvalintercommunale IVVO. De brief niet ontvangen of vind je ze niet terug? Contacteer IVVO via info@ivvo.be of 057 21 41 60 en je wordt geholpen.

De container?

Het gebruik en de levering van de restafvalcontainers is gratis. De huis-aan-huis inzameling in containers gebeurt op basis van het DIFTAR-principe (geDIFferentieerde TARifering). Dit betekent dat je betaalt per kilogram en per type afval dat je aanbiedt. Wie minder afval produceert, betaalt minder. Het gebruik van containers heeft veel voordelen:

  • Geen gesleur meer met onhandige afvalzakken. Alles loopt nu op wieltjes!
  • Ze lekken of scheuren niet. Gescheurde zakken door toedoen van katten, vogels en ongedierte zijn zo verleden tijd. Bovendien kan je geurhinder beperken.
  • De standaard container heeft een volume van 140 liter en hierin kan ongeveer 2,5 keer de inhoud van een huidige grote restafvalzak.
  • De container van 140 liter neemt niet meer grondoppervlak in dan jouw huidige grote restafvalzak.
  • Door het DIFTAR-systeem betaal je per kilogram afval dat in de ophaalwagen valt. Wie minder afval produceert, betaalt minder.
  • Je produceert geen extra plastic! Maak je gebruik van een restafvalzak van 30 liter, zorg je ervoor dat er méér plastic moet worden verwerkt. Dit is een grote ecologische kost.

De restafvalcontainers hebben dezelfde afmetingen als de groene GFT-containers. Je hebt de keuze uit drie versies: 

  • 40 liter: 52 cm x 34 cm x 47,5 cm
  • 140 liter: 108 cm x 57 cm x 50,5 cm
  • 240 liter: 108 cm x 73 cm x 59 cm

Woon je in een rijhuis of appartement?

Een restafvalcontainer neemt evenveel vloeroppervlakte in als een restafvalzak. Als je jouw restafval in zakjes in je container deponeert, dan beperk je de geurhinder. 

Twijfel je over de grootte? Je kan dan misschien kiezen voor twee of drie exemplaren van 40 liter? Je kan dit aangeven in het bestelformulier.

Belangrijk

Gooi jouw restafval eerst in biologisch afbreekbare zakjes of in een broodzak. Zo blijft je restafvalcontainer netjes!

Beperk het gewicht van het afval nog meer door je groene-, fruit- en tuinafval in de GFT-container te deponeren. Nog geen groene GFT-container? Je vindt alle informatie op deze pagina.

Er mag meer in de GFT-container dan je denkt! GFT is groente-, fruit- en tuinafval dat wordt opgehaald in de groene gft-container. Het GFT wordt verwerkt in de GFT-composteringsinstallatie van IVVO te Ieper tot compost. Tijdens het proces wordt groene energie geproduceerd in de vorm van elektriciteit. Sinds 1 januari 2019 mag je hier ook vlees-, vis- en kaasresten in gooien. GFT kost je maar 0,02 euro per gedeponeerde kilogram! Het loont dus zeker om goed te sorteren. Het milieu en je portemonnee zullen er wel bij varen!

Er is ook gebruikersreglement dat je moet respecteren. Je leest het hier:

docx bestandgebruikersreglement diftarcontainers 2021.docx (18 kB)